Premierul Ponta s-a aratat surprins de propunerile senatorului PNL Chiuariu, vicepresedinte al Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, privind mutarea sediului Curtii Constitutionale si instituirea a doua niveluri de activitate a Curtii, spunand ca nu a mai auzit de asa ceva si ca el personal nu are atata fantezie, transmite Mediafax.

"Unde sa le atacam ? (deciziile Curtii Constitutionale - n.r.). Nu am mai auzit de asa ceva. Nu ma puneti pe mine...nu am atata fantezie, nu am auzit nicaieri in Europa de inca o Curte, care cum sa fie ? Sa fie Curtea Megaconstitutionala?", a raspuns Ponta intrebarilor pe aceasta tema ale jurnalistilor.

Dupa ce i s-a explicat ca Tudor Chiuariu propune sa existe posibilitatea ca si deciziile Curtii Constitutionale (CC) sa poata fi contestate tot la Curte, premierul a raspuns: "Nu e deja destul de complicat, asta ne mai trebuie acum ?"

Vicepresedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, Tudor Chiuariu (PNL), a propus, in cadrul unei dezbateri a Forumului constitutional, ca sediul Curtii Constitutionale sa fie mutat din Bucuresti la Iasi, Cluj-Napoca sau Sibiu, pentru a fi evitate presiunile politice asupra judecatorilor.

De asemenea, senatorul PNL a propus instituirea a doua niveluri de activitate a Curtii Constitutionale, respectiv a unui for de apel unde sa poata fi decise eventualele contestatii fata de deciziile initiale ale CC.