Ginerele lui Vasile Blaga a castigat impreuna cu o multinationala cinci contracte de paza pe autostrazi in valoare de 15,7 milioane de lei. Licitatiile au fost organizate de CNADNR

de Cristian Pantazi, Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 26 aprilie 2013, 12:30 Actualitate | Esenţial


Vasile Blaga si Ionut Rudeanu
Foto: AGERPRES
Firma de paza si protectie Axis Corporate Security, detinuta de Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a cistigat in asociere cu compania multinationala G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrazile din sudul Romaniei. Contractele, atribuite joi, 25 aprilie a.c. de CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi, aflata in subordinea ministrului Dan Sova) au o valoare totala de 15,7 milioane de lei, la care se adauga si TVA.

Consortiul G4S (lider) - Axis a cistigat cele cinci contracte in urma unor licitatii deschise organizate de CNADNR, licitatii la care au participat de fiecare data cel putin cinci competitori. Consortiul din care face parte si firma ginerelui lui Vasile Blaga a cistigat de fiecare data datorita pretului oferit la licitatii - pretul cel mai mic.

Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, este angajat la cabinetul senatorului PSD Cosmin Nicula, dupa cum a declarat pentru HotNews.ro parlamentarul. Rudeanu este angajat la cabinet din 2005. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Ionut Rudeanu detine 50% din actiunile firmei, restul de actiuni fiind detinute de Rudeanu Aurora Mariana.

In luna martie 2013, firma ginerelui preşedintelui PDL castigase fara licitatie un alt contract, in valoare de 720.000 de lei pentru „paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor” pentru sucursalele Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului SA, desi presa locala scria atunci ca firma este in executare silita pentru datorii de 967.000 de lei la bugetul de stat.

Ginerele lui Vasile Blaga, Ionut Rudeanu (medic stomatolog) s-a lansat in afacerea cu firma de protectie si paza Axis Security in 2009. Primul contract mare cu statul l-a cistigat la doar o luna de la infiintare prin asocierea cu Nei Guard, firma detinuta de Mihai Neicu, unul din oamenii lui Miron Mitrea in timpul Guvernarii Nastase.

O investigatie HotNews.ro arata in 2010 cum colaborarea dintre Rudeanu si Mihai Neicu a fost benefica pentru ambele parti, Neicu castigand si el un post de membru in consiliul de administratie al RATB, apoi la REBU - ambele la propunerea PDL.

Cine este Ionut Rudeanu:

Absolvent al facultatii de stomatologie, Ionut Rudeanu (26 de ani) este fiul preotului Ioan Octavian Rudeanu, fost director al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Hunedoara (2001-2005). Este nepotul fostului baron local PSD, Mihai Rudeanu, presedinte CJ in perioada guvernarii Nastase. In octombrie 2009, Mihai Rudeanu  a fost demascat drept colaborator al Securitatii inainte de 89, avand numele conspirativ Radu. Dezvaluirea apartine jurnalistului Catalin Docea, director la Ziarul Vaii Jiului. Detalii aici  Familia Rudeanu are o puternica influenta in plan local, dupa cum reiese din unele relatari.

Ionut Rudeanu se casatoreste in iunie 2008 cu Agathe Blaga, fiica lui Vasile Blaga, despre care spunea ca o cunoaste din 1999 si ca a fost "dragoste la prima vedere". Pe atunci, tatal socru era in opozitie, dar proaspat candidat la functia de Primar General al Capitalei. Detalii aici

Detalii despre CNADNR:

Compania Nationala De Autostrazi Si Drumuri Nationale din România SA este o companie de interes strategic national ce functioneaza sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine condus de ministrul delegat Dan Sova.

Principalele obiective ale Companiei pentru perioada urmatoare sunt reprezentate de dezvoltarea retelei de autostrazi, construirea unei retele de drumuri expres si realizarea de centuri si variante ocolitoare pentru orasele mari,  potrivit descrierii oficiale de pe site-ul companiei.

Cele cinci licitatii cistigate in aceasta saptamina de Asocierea SC G4S Secure Solution (Lider)- SC Axis Corporate Security SRL (conform e-licitatie.ro, site-ul oficial al achizitiilor publice):

1. Denumire contract: Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixe pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, km 10+600 – km 120+000
Valoarea: 2,956,867.07 RON plus TVA
Licitatie deschisa
Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL

2. Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixepe autostrada A2 Bucuresti – Lehliu km 9+500 – km 64+020
Valoarea: 2,194,509.26 RON plus TVA
Licitatie deschisa
Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL
Adresa postala:  Bucuresti, Pipera, Str. George Constantinescu nr. 3 , Localitatea:  Bucuresti , Cod postal:  020339 , Romania , Tel.  +40 212507253 , Fax:  +40 212504533

3. Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixepe autostrada A2 Lehliu – Cernavoda km 64+020– km 160+980
Valoarea: 5,099,961.24 RON plus TVA
Licitatie deschisa
Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL

4. Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixepe autostrada A2 Cernavoda – Constanta ( km 160+980 – km 215+950 ) si pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea ( km 0+000 – km 21+870 )”
Valoarea: 3,704,295.03 RON plus TVA
Licitatie deschisa
Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL

5. Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixe pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti km 6+500 – km 68+800
Valoarea: 1,813,388.31 RON plus TVA
Licitatie deschisa
Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


6034 vizualizari

 • +22 (22 voturi)    
  SUPER! (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:57)

  Sani [utilizator]

  Ce bine colaboreaza opozitia si guvernul USL!

  Si mai spunem ca opozitia este persecutata.

  Vai, vai, vai...

  PS: Acum be bune: CE ADUNATURA! Un evantai de lepre etalon. Configuratia letala pentru Romania:
  X Vames
  X Popa
  X Presedinte Consiliu Judetean
  X Rubedenii
  X Senatori
  Totul TRANSPARTINIC!
  • +18 (18 voturi)    
   asa a fost mereu! (Vineri, 26 aprilie 2013, 14:01)

   airamerica [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   Meru au colaborat asa. Nu m-as mira ca dupa o emisiune de rating maxim, in care se injura ca porcii, sa se retraga la una mica si sa puna la cale vreo sobolanie comuna!
 • +19 (19 voturi)    
  pai.... (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:57)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  asta e salariul pentru o opozitie de rahat...
  • +1 (1 vot)    
   Va... (Vineri, 26 aprilie 2013, 16:41)

   cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Abandonati "cinstitii"???
  • +1 (1 vot)    
   Salariu este termenul corect (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 14:05)

   Alex Danila [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Da, nu pot decît să vă dau dreptate, e un fel de salariu pentru postul de „opoziție de carton”. L-au votat aproape în unanimitate pe mafiotul Rușanu ieri în parlament.
 • +15 (15 voturi)    
  La famiglia Blaga (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:57)

  Cristiann80 [utilizator]

  Si asta nu-i nimic pe langa alte afaceri facute de clanul Blaga!
  Haideti acum sa vedem cati fini are fostul nas da cununie si al vamilor din vest si cam ce afaceri s-au invartit in famiglia Blaga. Radu Pentie, fin de cununie: fost patron al firmei SC Perami, firma importatoare de alcool si bere prin vamile din N V tarii. Finul Peranie a beneficiat de ajutorul crestinesc al nasului Blaga fiind scutit de platile vamale pentru alcoolul adus din Ucraina.Nasul Blaga, in calitatea lui de Sef al Directiei Regionale Vamale Oradea, a semnat o dispozitie catre Vama Oradea in 1996, dispozitie prin care firma finului Peranie, devenea singura beneficiara a unui tratament cat se poate de familial,desi exista un dosar penal la Procuratura oradeana pentru favorizarea infractorului (dosar in care se gaseste si numele lui Blaga), si finul si nasul au scapat basma curata.Mai departe....Blaga, crestin vamal sadea, mai are inca trei fini: M.Sumalan, C. Pop-Brunchental si V.Cordos. Toti pentru unul si unul pentru toti si ajutati de nasul, s-au pus pe capatuit cu afaceri petroliere folosind firma SC Petrolsub (rafinarie) a fostului sef SRI Virgil Magureanu.Firma la care nasul Blaga era detinatorul a 374 000de actiuni in valoare de 10 miliarde de lei(vechi),adica amaratul procent de 1,7% din totalul capitalului social.....
  Cei trei fini, si-au pus la dispozitia lui Magureanu si Blaga cunostintele economice dobandite in "famiglia", au achizitionat petrol de la furnizori in valoare de zeci de miliarde de lei, dar de platit nu l-au platit nici in ziua de azi..! Sigur ca rezultatele afacerii s-au impartit in 5 parti, satisfactia celor doi buni prieteni, Blaga si Magureanu mergand pana acolo incat Partidul National Roman al fostului sef SRI a fuzionat imediat cu regionala vamala de partid a domnului Blaga...!
  Vom dezvolta un pic subiectul , luand fiecare fin in parte pentru a avea o imagine si mai completa asupra afacerilor derulate in zona viitorului sef al PDL( cu D de la Debara).
  • -4 (6 voturi)    
   "Vom dezvolta un pic subiectul"... (Vineri, 26 aprilie 2013, 14:37)

   Cocosul Junior [anonim] i-a raspuns lui Cristiann80

   Adica sunteti mai multi?
   Mereu m-am intrebat: Nuti plateste si in natura?
 • +17 (17 voturi)    
  Continuare (Vineri, 26 aprilie 2013, 12:59)

  Cristiann80 [utilizator]

  .... Asta insa, data viitoare..Pana atunci va voi spune doar ca nu degeaba mafiotii PSD-ului si-l doresc pe dl.Blaga seful PDL-ului..Antonescu a vandut o parte din dreapta politica..A mai ramas inca o parte iar apoi cu ajutorul dl.Blaga, Romania va deveni un fel de Belarus. Dreapta politica parlamentara si deci reala intr-o democratie, va fi ingropata multi ani de-acum incolo...Iliescu poate zambi din nou, cu gura pana la gulerul camasii..
 • +13 (13 voturi)    
  Stefan-cel-Mare (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:02)

  Stefan-cel-Mare [utilizator]

  Cum naiba sa mai votez PDL? Liderul lor are ginerele angajat la un parlamentar PSD. Ce naiba, astea-s viziunile de dreapta ale asa-zisului lider al dreptei romanesti?
 • -7 (13 voturi)    
  Are grija Basescu de dusmani! (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:03)

  antitot [utilizator]

  Blaga si acolitii furau de rupeau ,voi o tineati mortis ca Blaga e cinstit si nu fura ,"e om serios domnule!!!!!"
  Uite asa incep sa apara matrapazlacurile portocaliilor dosare tinute la sertar si eliberate cand trebuie chiar de catre TB.
  • +8 (12 voturi)    
   Ai si tu un fix! (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:19)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   Traian Basescu.
   Sincer, nu te/ai saturat sa il ai mereu in gand, pe buze, in gura?!
  • +6 (10 voturi)    
   mata... (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:22)

   brita [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   ai o mica OBSESIE....
  • +13 (15 voturi)    
   da da (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:25)

   Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui antitot

   Acum se fura in liniste ca pe vremea lui Ion Iliescu.
 • -4 (10 voturi)    
  asa se fura si inainte (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:37)

  jackalphonse [utilizator]

  blaga, blejnar si altii furau pe rupte insa basescu ii prezenta ca pe niste apostoli. cam asta este politica noastra din ultimii 20 de ani. nimic nu s-a schimbat.
  • +10 (12 voturi)    
   Corectie (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:52)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   Basescu nu a fost 20 de ani.

   Vezi ca prietenul Iliescu a stat: 2 + 4 + 4 = 10 ani
   A mai fost acel Constantinescu care tot USL-as este acum = 4 ani.

   Basescu a fost restul de 8 ani.
   Deci, drag obsedat, istoria n-o poti rescrie...
   • 0 (2 voturi)    
    nu sunt obsedat (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 2:38)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Sani

    nu are importanta anii si nu este vorba numai de base al tau peste tot unde se scrie in forumuri
 • +4 (6 voturi)    
  asphaltosaurus... (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:49)

  periscop [utilizator]

  ... rex
 • +9 (9 voturi)    
  trist (Vineri, 26 aprilie 2013, 13:54)

  yes [anonim]

  In USA autostrazile sunt pazite si patrulate de politia autostrazilor, chiar asa se numeste in multe state Highway Patrol, iar in altele se numeste State Police, acea politie care are jurisdictie la nivelul intregului stat, spre deosebire de politia din orase care are jurisdictie doar in orasele respective (motiv pentru care se cheama mereu Oras+Police Department -> NYPD).
  Intrebarea fireasca ce-mi vine in minte este : oare de toti acesti bani, cati politisti se puteau angaja, cu ce salarii, si cu ce masini puteau ei sa fie dotati pentru patrularea si paza autostrazilor ? Raspunsul il stie fiecare... Tara nimanui batuta de soarta si de proprii oameni care nu voteaza altceva numai sa scapam de astia. Optiuni au existat mereu.
  • +6 (6 voturi)    
   Re: trist (Vineri, 26 aprilie 2013, 14:32)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui yes

   Stai linistit ca si in Romania exista politia de autostrada. Firma de paza este extra. Probabil ca pazeste sa nu se fure materiale de pe santiere, asfaltul de pe carosabil etc.
 • +9 (9 voturi)    
  Paza autostrazilor? (Vineri, 26 aprilie 2013, 15:01)

  Dani.El [utilizator]

  Dar, pentru numele bunului Dumnezeu, CE AU DE PAZIT??? Sa nu se fure autostrada (oricum, inca neconstruita si nici in graba nu va fi!)??? In rest ... sunt betoane ... ceva asfalt (nu mult ca nu-i sanatos!) ... ceva indicatoare. Da, acestea pot fi vandalizate dar SIGUR agentii aia de la G4S nu vor fi acolo cand se va intampla, si tot in sarcina Politiei va reveni cercetarea. In caz de conflict intre soferi nu au mai mult drept sa intervina decat am eu sau vacinul meu de trafic. Pe soferi nu-i pot opri, nu au nici un drept - eu nu as opri decat daca ar bloca toata autostrada dar apoi as depune plangere penala impotriva lor!

  Atunci, CARE ESTE ROSTUL ARUNCARII LA GUNOI A ACESTOR 3,6 MILIOANE DE EURO? Cu banii astia se puteau angaja politisti, mult mai bine pregatiti si specializati, si li se putea oferi si o dotare corespunzatoare!

  ... TU-I MAMA EI DE MAFIE!!!
 • +2 (2 voturi)    
  Mai ieri trimis in judecata,mai nou VIP !!! (Vineri, 26 aprilie 2013, 18:35)

  andreesanu [utilizator]

  Cum a cistigat alegerile Vasile,a pus la dipozitie masina de vot in caz ca pica varianta lui Cacarau si imediat se vad rezultatele:ginerica mare scula pe bascula !!!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Romania "capitalista". (Sâmbătă, 27 aprilie 2013, 13:42)

  AlinNeculai [utilizator]

  Deci poate se intreaba cineva "de ce in Romania sunt doar 3 milioane care produc plusvaloare si sustin in spinarea lor 20 de milioane. De ce nu este ca in Germania unde din 90 de milioane 45 milioane produc plusvaloare. De ce de la 50% cati sunt in Germania, la Romania cifra ajunge la 10%? Pai iata capitalismul de Romania. Daca iti pui "c*r*l la bataia, ca specialist in vreun domeniu si dupa ce te imprumuti pierzi in fata mafiei de stat! Daca incerci sa supravietuiesti chiar si in concurat neloial de lichele cleptocrate si pe tine se revarsa controalele care cauta nod in papura in timp ce concurentul neloial nu doar ca este evitat, dar el nici nu plateste taxe si nimeni nu-i cere socoteala? Cum va asteptati vreodata sa fie Romania ca SUA sau ca Germania? Mediul de afaceri se intretine, afacerile se trateaza ca florile, cu manusi, cu gingasie, altfel imediat se usuca si zona se desertifica. De-aia romania este in faliment acum! Politicienii, vama, politistii, fiscul, magistratii, toti au afacerile lor incorecte iar cei 3 milioane de privati oprimati de controala (cititi arhiva Capital pentru asta) sunt niste eroi absurzi. Dragi tineri care cititi aici si vreti sa ramaneti in aceasta cleptocratie: fugiti! Nu va irositi in mizeria asta!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by