Subsecretarul de Stat american pentru Controlul Armamentului si Securitatea Internationala, Rose Gottemoeller, va veni in vizita la Bucuresti, in perioada 21-22 aprilie, pentru a discuta despre scutul antiracheta, se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat american, citat de Mediafax.

In perioada 18-19 aprilie, subsecretarul de Stat va conduce, la Geneva, in Elvetia, delegatia americana care va participa la o conferinta ce va implica cele cinci state recunoscute de Tratatul de neproliferare (NPT) ca posesoare de arme nucleare (China, Franta, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite).

Conferinta este gazduita de Rusia si are ca scop analizarea progreselor angajamentelor stabilite in cadrul Conferintei de examinare a implementarii tratatului, din 2010, precum si continuarea dialogului asupra celor trei aspecte ale NPT (neproliferare, folosire pasnica a energiei nucleare si dezarmare), concentrandu-se pe consolidarea increderii reciproce, transparenta si activitati de verificare.

In perioada 21-22 aprilie, Gottemoeller se va deplasa la Bucuresti pentru a discuta cu oficialii romani aspecte legate de cooperarea in domeniul apararii antiracheta si alte probleme de securitate internationala.

Pe 23 aprilie, Gottemoeller se va intoarce la Geneva pentru a participa la intalniri separate pe tema controlului armamentului si securitatii internationale, in cadrul Conferintei Comitetului de Pregatire a Tratatului de Neproliferare Nucleara.