Ministrul Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, a declarat miercuri, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Bancii Mondiale, ca in unele companii de stat "managementul privat merge mai prost decat atunci cand era management de stat". Fenechiu a spus ca CFR Marfa si CFR Calatori "au astazi management privat" si "spre deosebire de alte situatii au si management performant", mentionand ca "pana la sfarsitul lunii aprilie vom avea management performant la Aeroportul Bucuresti si la Metrorex".

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a discutat, miercuri, cu reprezentantii Bancii Mondiale in special despre stadiul privatizarii CFR Marfa si implementarea managementului profesionist la companiile aflate sub autoritatea ministerului transporturilor.

"As incepe prin a va spune ca asa cum am promis in luna ianuarie, a acestui an, CFR Marfa si CFR Calatori au astazi management privat si, as indrazni sa spun ca spre deosebire de alte situatii au si management performant", a declarat Fenechiu, potrivit unui comincat al ministerului remis HotNews.ro.

In cadrul discutiilor ministrul si-a exprimat anumite rezerve privind performantele realizate de managementul privat al unor companii.

"Nu vreau sa nominalizez, dar avem astfel de situatii in care managementul privat merge mai prost decat atunci cand era management de stat. Atat timp cat voi fi la conducerea acestui minister si voi putea sa gestionez lucrurile, doresc sa organizez companiile intr-o mentalitate corporatista", a declarat, Relu Fenechiu.

Potrivit Ministerului, reprezentantii Bancii Mondiale au apreciat atat progresele facute de Ministerul Transporturilor privind implementarea managementului performant, cat si cele referitoare la stadiul de privatizare al CFR Marfa. In acest sens reprezentantii Bancii Mondiale s-au oferit sa acorde sprijin si consultanta privind desfasurarea in bune conditii a privatizarii companiei de marfa.

Ambele parti si-au exprimat determinarea de a identifica cele mai bune solutii privind managementul profesionist, se mai precizeaza in comunicat.

"Angajamentul meu fata de dumneavoastra privind implementarea acestui tip de management a fost de nouazeci de zile. Pana la sfarsitul lunii aprilie vom avea management performant la Aeroportul Bucuresti si la Metrorex. Deja suntem in proces de finalizare la unele companii mai mici", a declarat Relu Fenechiu.