Tiberiu Nitu pe functia de procuror general, Bogdan Licu in pozitia de prim-adjunct si Codrut Olaru pe functia de adjunct al procurorului general, la DIICOT Alina Bica iar la DNA Laura Codruta Kovesi - acestea au fost propunerile pe care premierul Victor Ponta intentiona sa le propune CSM, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. In sedinta CSM nu s-a discutat insa despre nume, deoarece procurorii sectiei penale i-ar fi pus in vedere primului ministru ca nu vor acorda un aviz cata vreme nu va face o procedura deschisa si transparenta in acord cu standardele mentionate in MCV. De notat ca nici unul din procurorii de pe lista lui Victor Ponta nu vine din DNA, unde au fost instrumentate marile dosare de coruptie.

Tiberiu Nitu, Bogdan Licu, Codrut Olaru, Codruta Kovesi, Alina Bica Foto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Tiberiu Nitu a fost prim- adjunctul Laurei Codruta Kovesi la Parchetul General. A fost propus si de fostul ministru al justitiei, Mona Pivniceru, insa a primit aviz negativ de la CSM iar presedintele nu l-a numit. Alina Bica, actual consilier al sefului DIICOT, Codrut Olaru, a fost secretar de stat la ministerul justitiei pe vremea lui Catalin Predoiu. Numele ei a fost vehiculat ca posibil procuror general cand la justitie era Tituts Corlatean. Bogdan Licu a fost membru CSM, Laura Codruta Kovesi a condus Parchetul General iar Codrut Olaru este seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, dupa intalnirea cu procurorii sectiei penale din CSM, ca nu va mai face propuneri pentru cei doi procurori-sefi - Parchet si DNA - in calitate de ministru interimar al Justitiei, asa cum anuntase luni seara, ci va numi mai intai un nou ministru al Justitiei, care va conduce aceste proceduri. "N-am facut niciun fel de nominalizare si n-am vorbit de niciun fel de nume, nici aici cu sectia de procurori. Am avut o discutie legata de procedura - daca mergem pe propunerea ministrului Justitiei, avizul CSM si presedinte, sau daca mergem pe cealalta varianta. Opinia este de a merge pe o procedura de selectie cu acele etape pe care le stiti foarte bine", a afirmat Ponta. Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Haineala, a confirmat ca sectia de procurori se pronunta pentru continuarea procedurii de selectie demarate in mandatul de ministru al Justitiei al Monei Pivniceru.