Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat ca spera ca "din toamna sa deschidem platforma manuale.edu.ro pe care sa incercam, pe masura ce avem manualele digitale, sa facem o biblioteca cu toate manualele din Romania aprobate digital, inclusiv manualele alternative". In Polonia sistemul manualelor digitale se piloteaza in mai multe scoli, a explicat ministrul, precizand ca spera ca Romania sa dezvolte acest proiect "din fonduri structurale 2014-2020", scrie Agerpres.

"Sper ca din toamna sa deschidem platforma manuale.edu.ro pe care sa incercam, pe masura ce avem manualele digitale, sa facem o biblioteca cu toate manualele din Romania aprobate digital, inclusiv manualele alternative. Cred ca un astfel de instrument le va fi util nu doar copiilor din scolile din Romania, le va fi util si profesorilor, care vor putea sa isi aleaga mai bine materialele didactice, si parintilor care lucreaza cu copiii si parintilor si copiilor care nu traiesc in Romania si care incearca sa asigure educatie dupa program romanesc", a declarat ministrul Remus Pricopie in cadrul unei conferinte de lansare a primului manual digital aprobat de minister, transmite Agerpres.

Ministrul Educatiei este de parere ca "peste cinci sau zece ani sala de clasa va arata cu totul si cu totul altfel decat arata astazi. Sala de clasa va trebui sa fi o sala de clasa digitala. In Polonia sistemul manualelor digitale se piloteaza in mai multe scoli. Noi speram sa dezvoltam acest proiect si sa il dezvoltam din fonduri structurale 2014-2020".

"Cred ca sistemul educational romanesc trebuie sa priveasca spre viitor. Tehnologia, telefoanele inteligente, tabletele, calculatoarele fac parte din viata noastra si a copiilor nostri. Forma de exprimare a informatiei este din ce in ce mai importanta pentru noi, adultii, si cu atat mai importanta pentru copiii nostri. Mediul digital permite interactivitatea si dinamismul pe care il asteapta tinerii si consider acest proiect un inceput promitator", a declarat Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale.