Valorile termice vor scadea accentuat in toata tara, vremea devenind rece pentru mijlocul lunii martie, ziua in jumatatea de vest, iar noaptea in toate zonele, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Cerul va fi mai mult noros in regiunile vestice, nord-vestice si centrale. Vor fi ninsori slabe, dar trecator viscolite in Banat, Crisana, Maramures si local in Transilvania.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu innorari temporare si pe arii restranse precipitatii slabe, mixte in Moldova, Dobrogea si estul Munteniei. Mai ales in cursul zilei, vantul va prezenta intensificari in majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, viscolind si spulberand zapada.

Temperaturile maxime vor fi de la -4...-2 grade in Dealurile de Vest pana la 12...14 grade in sudul Moldovei si in Dobrogea, iar cele minime se vor incadra intre -12 si -2 grade, usor mai ridicate pe litoral.

In Bucuresti, valorile termice vor marca o scadere, vremea devenind normala termic pentru aceasta data, chiar rece pe timpul noptii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare. Vantul va prezenta intensificari sustinute in cursul zilei, iar noaptea va deveni moderat si slab. Temperatura maxima va fi de 9...11 grade, iar cea minima va fi de -4...-2 grade.

La munte, valorile termice vor marca o scadere accentuata fata de ziua precedenta in toata zona montana, vremea devenind rece pentru mijlocul lunii martie. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi ninsori slabe, dar viscolite, pe arii extinse in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali si local in restul zonelor montane. Mai ales in cursul zilei, vantul va sufla tare, viscolind si spulberand zapada.