Directorul SRI, George Maior, a declarat, marti, dupa ce a fost audiat de Comisia parlamentara de control a activitatii Serviciului, ca nu exista nicio incompatibilitate legata de activitatea SRI in raport cu parlamentarii sau cu reprezentanti ai puterii judecatoresti, relateaza Mediafax.

"Precizez foarte clar ca nu exista nici o incompatibilitate legata de activitatea Serviciului in raport cu membrii Parlamentului sau cu cealalta zona importanta a unei puteri din stat, ma refer la puterea judecatoreasca. Acest lucru este o declaratie ferma a conducerii Serviciului, pe care am facut-o in cadrul Comisiei, raspunzand unor intrebari punctuale legate de anumite discutii care au avut loc in mass-media sau afirmatii ale unor politicieni, afirmatii pe care le consider fie interesate, fie gratuite, fie emise in necunostinta de cauza", a spus Maior.

El a precizat ca a mentionat in cadrul audierii sale de catre Comisia parlamentara de control al SRI un fapt legat de un aspect cardinal in activitatea Serviciului, referitor la stricta legalitate in care opereaza SRI.

"S-au pus intrebari interesante din acest punct de vedere. Comisia are capacitati serioase de verificare si de control asupra acestui aspect de legalitate, aceasta apropo si de unele discutii care mai au loc sau declaratii ale unor politicieni referitoare, de pilda, la activitati ale unor parlamentari in ceea ce priveste relatia cu Serviciul", a spus Maior.

Solicitat sa comenteze declaratia facuta de catre deputatul Sebastian Ghita, membru al comisiei, potrivit careia un trust de presa ar influenta serviciile romane de informatii, Maior a precizat ca nu vrea sa comenteze declaratii legate de activitatile trusturilor de presa.

"Eu comentez declaratii ale unor politcieni care au vizat SRI in relatiile sale cu membrii ai Parlamentului si am spus ca nu exista nicio incompatibilitate din acest punct de vedere. Acest lucru tine de esenta criteriilor stricte de legalitate sub care ne desfasuram activitatea", a spus Maior.