Bogdan Mararu, tanarul din Piatra Neamt care a fost tinta atentatului cu bomba dejucat de politisti, a transmis sambata un comunicat de presa prin care multumeste anchetatorilor pentru modul in care au gestionat cazul si cere totodata mass-media sa nu ii mai asocieze imaginea cu aceea a unui interlop, transmite Agerpres.

Bogdan MararuFoto: Agerpres

"Membrii familiei Mararu respecta libertatea de exprimare a presei dar roaga reprezentantii mass-media sa informeze opinia publica conform normelor deontologice ale profesiei de jurnalist, in mod corect si obiectiv. Membrii familiei Mararu isi exprima regretul pentru faptul ca in cadrul stirilor si reportajelor difuzate la data de 11.01.2013 reprezentantii mass-media au folosit adesea un limbaj jignitor la adresa lor, au insinuat fapte nereale si au oferit informatii fara a verifica sursa si veridicitatea acestora.

Un prim exemplu consta in faptul ca in cadrul unei emisiuni tv s-a lasat sa se inteleaga ca, dupa asasinarea lui Mararu Gheorghita, membrii familiei Mararu ar fi fost implicati in tentativa de omor asupra domnului Mironescu Ioan Dumitru, desi nu este adevarat. (...) Un al doilea exemplu consta in faptul ca in cadrul mai multor emisiuni tv si radio, familia Mararu a fost catalogata drept "clan mafiot", "clan de interlopi" etc., iar evenimentul a fost prezentat ca fiind o "rafuiala de mafioti". Asemenea afirmatii sunt jignitoare si nemeritate", se arata in comunicatul de presa remis mai multor publicatii locale de catre Bogdan Mararu.

El a mai precizat, intre altele, ca nu va face declaratii legate de caz, pentru a nu afecta bunul mers al anchetei.

Cinci persoane au fost retinute de procurorii DIICOT dupa ce trei dintre acestea au fost prinse, in flagrant, in noaptea de joi spre vineri, dupa ce au montat pe masina lui Bogdan Mararu, langa roata dreapta din spate, aproximativ un kilogram de explozibil de tipul C4. Alte doua persoane suspectate ca sunt implicate in caz sunt audiate la sediul DIICOT Neamt.