DIICOT a difuzat vineri dupa-amiaza imagini de la flagrantul care a avut loc la Piatra Neamt, vineri dimineata, cand trei persoane au fost prinse in timp ce incercau sa amplasaze un pachet cu dispozitiv exploziv sub masina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghita Mararu, asasinat in noiembrie 2010.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, "La data de 11.01.2013, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamt, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau si SCCO Neamt, au depistat, in flagrant delict, 3 invinuiti, membri ai unei grupari specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - omor calificat, distrugere calificata si acte de terorism. In sarcina invinuitilor se retine ca, sub coordonarea liderului gruparii, invinuitul P.D., de 43 de ani, au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, in vederea suprimarii vietii partii vatamate B.M., proprietarul autoturismului".

"Din primele verificari, a rezultat ca dispozitivul artizanal continea cantitatea de aproximativ 1 kilogram substanta exploziva, iar detonarea urma a fi realizata mecanic", mai arata comunicatul DIICOT.

"Membrii gruparii intentionau sa distruga prin incendiere si doua spatii comerciale, amplasate pe raza municipiului Piatra Neamt, apartinand altor doua parti vatamate, activitati care nu s-au realizat, urmare a interventiei organelor de urmarire penala", precizeaza sursa citata.

"In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, art. 217 alin. 1 si 4 Cod penal, art. 174, 175 alin. 1 lit. a si e Cod penal si art. 32 din Legea nr. 535/2004. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii, DGIPI si S.O.S. Bacau. La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamt au fost aduse 6 persoane in vederea audierii, procurorii D.I.I.C.O.T. urmand a dispune masurile legale in cauza, dupa finalizarea audierilor", mai informeaza DIICOT.