Sambata, vremea se va raci, devenind geroasa noaptea in Transilvania si Moldova si local in Muntenia si Maramures, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax. Cerul va fi variabil, cu innorari in sud-vestul tarii, iar in prima parte a zilei si in extremitatea sudica, unde pe arii restranse se vor semnala precipitatii slabe, predominant ploi. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua in sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa de la -7...-6 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei pana la 5...6 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre -18 si -2 grade, mai coborate in depresiuni spre -24 grade. Va fi ceata dimineata si noaptea, mai ales in centrul tarii.

La Bucuresti, vremea se va raci, astfel incat temperatura maxima va fi de 2...3 grade, iar cea minima de -8...-7 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general moderat ziua, apoi va slabi treptat in intensitate.

La munte, vremea se va raci, devenind geroasa noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in Muntii Banatului si in vestul Carpatilor Meridionali, unde trecator va mai ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Pe vai si in depresiuni, pe arii restranse se va produce ceata.

Duminica, vremea va fi rece, geroasa dimineata si noaptea indeosebi in Transilvania si Moldova. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si pe crestele montane inalte.

Temperaturile maxime vor avea valori de la -6 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei, pana la 6...7 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa intre -12 si 0 grade, mai scazute in estul Transilvaniei spre -20 de grade. Indeosebi in sudul si estul tarii, local va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura.

La munte, vremea va fi predominant frumoasa, dar rece dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Pe vai si in depresiuni noaptea se va forma ceata. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de intervalul precedent.