Mercurul termometrelor a coborat, miercuri dimineata, la Miercurea Ciuc si Joseni, pana la minus 4 grade Celsius, cea mai scazuta temperatura din aceasta toamna, anunta Agerpres. Meteorologul de serviciu de la statia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat ca valoarea de minus 4 grade Celsius s-a inregistrat la ora 2,30, dupa care temperatura a inceput sa creasca usor. Si la Joseni au fost minus 4 grade Celsius, in vreme ce in municipiul Toplita termometrele au aratat minus 3 grade Celsius.

In celelalte localitati harghitene temperaturile au fost putin mai ridicate, la Odorheiu Secuiesc termometrele aratand 1,4 grade Celsius, in vreme ce la Bucin au fost 0,4 grade Celsius.

De asemenea, in majoritatea zonelor judetului a cazut bruma.

Aceste temperaturi sunt obisnuite pentru Harghita, judet supranumit Polul Frigului sau Mica Siberie.

Minima absoluta a lunii octombrie a fost consemnata in anul 1988, cand la Miercurea Ciuc s-au inregistrat minus 13,5 grade Celsius. Maxima lunii octombrie s-a masurat tot la Miercurea Ciuc, unde in 1952 s-au inregistrat 30,6 grade Celsius.

Societatea de Gospodarire Comunala din Miercurea Ciuc a inceput furnizarea incalzirii la unele institutii scolare si sanitare si este posibil ca acest lucru sa se intample si in cazul populatiei.