Procurorii care vor sa se inscrie in cursa pentru sefia Parchetului de pe langa Curtea de Casatie si Justitiei (PICCJ) si a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) isi mai pot depune candidatura miercuri, dupa ce termenul anuntat initial, 24 septembrie, a fost prelungit de Ministerul Justitiei pana la data de 3 octombrie, scrie Agerpres.

MJ a anuntat in 20 septembrie pe site-ul propriu modificarea calendarului anuntat in 17 septembrie referitor la selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de procuror general al Romaniei si procuror-sef al DNA.

"Termenul pentru depunerea cererilor de inscriere pentru una sau pentru ambele functii de conducere insotite de celelalte inscrisuri mentionate in anuntul din data de 17 septembrie se prelungeste pana la data de 3 octombrie. Termenul pentru depunerea proiectului privind exercitarea atributiilor specifice functiilor de procuror general al PICCJ si procuror sef al DNA se prelungeste pana la data de 15 octombrie", preciza MJ.

Ministerul arata ca urmare a prelungirii acestor termene lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie, precum si programarea interviurilor se vor afisa la sediul ministerului si se vor publica pe pagina de internet a acestuia la data de 5 octombrie, in loc de 25 septembrie.

"Interviul care va fi sustinut de procurorii care participa la selectie va avea loc in perioada 23-25 octombrie, in loc de 2-3 octombrie.Rezultatele selectiei se vor afisa la sediul MJ si se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 1 noiembrie, in loc de 4 octombrie", informa MJ.

O alta precizare se referea la selectia persoanelor care sprijina ministrul Justitiei la interviul sustinut de candidati - un procuror de la PICCJ, un procuror de la DNA, un procuror specialist in management judiciar, de pe lista Institutului National al Magistraturii si un psiholog recomandat de Institutul National al Magistraturii.

MJ informa cu acel prilej ca cei doi procurori care asista la interviul de la PICCJ si DNA sunt selectati de ministrul Justitiei dintr-o lista de cate cinci propuneri formulate, la cererea acestuia, de procurorul general al Romaniei si seful DNA, care trebuie sa aiba si calitatea de formator la INM.

"'Centralizarea rezultatelor interviului cuprinse in fisele individuale de evaluare se realizeaza de catre ministrul justitiei, punctajele astfel obtinute de catre procurorii participanti fiind utilizate, ca un reper in formularea propunerilor de numire in functie, pe care ministrul justitiei le va inainta presedintelui Romaniei, ministrul avand un drept exclusiv si suveran in actul decizional. Ministrul justitiei formuleaza propunere motivata de numire pentru fiecare dintre functiile de conducere, pe baza aprecierilor proprii, in urma evaluarii inscrisurilor depuse de catre procurorii participanti la selectia pentru functia respectiva si a indeplinirii de catre fiecare procuror participant la selectie a standardelor de evaluare a interviului", mai arata MJ.

Sursa citata sublinia ca celelalte informatii afisate anterior raman valabile.

Ministerul Justitiei a publicat in 17 septembrie pe site-ul propriu anuntul pentru selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de procuror general al Romaniei si procuror-sef al DNA.