Presedintele Traian Basescu face vineri o vizita de lucru la Bruxelles, in cadrul careia se va intalni cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, cu vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie, Viviane Reding, si cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, anunta Administratia Prezidentiala.

Vizita a fost anuntat joi si de presedintele Basescu cu ocazia primului discurs sustinut de la revenirea la Cotroceni. Seful statului a precizat ca intalnirile au fost stabilite la solicitarea sa.

Presedintele Basescu a informat ca pe agenda de discutii se afla teme precum Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie (MCV), aderarea Romaniei la spatiul Schengen, posibilitatea extinderii cu un an a perioadei de utilizare a fondurilor europene si chestiuni ce tin de agenda europeana precum procesul de realizarea a uniunii bancare.

Din coloana oficiala a lui Traian Basescu fac parte si fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu, realizator la Realitatea TV, cu care a avut mai multe conflicte in perioada mandatului acestuia, alaturi de Catalin Striblea (Romania TV) si Nelu Barbu (B1 TV).

Programul oficial al vizitei nu prevede declaratii comune de presa cu oficialii europeni, ci doar o conferinta cu Traian Basescu, la ora 17.00, ora Bruxellesului.