Circa 200 de persoane au iesit vineri in Piata Universitatii, pentru a protesta fata de presedintele suspendat, Traian Basescu.

Aceasta este a patra zi consecutiva in care manifestantii protesteaza in fata Teatrului National, de la hotararea Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu, potrivit Agerpres

Manifestantii, printre care se afla multi pensionari, dar si cativa copii adusi de parinti sau bunici la protest, scandeaza lozinci impotriva presedintelui suspendat, caruia ii cer demisia: 'Jos Basescu', 'Basescu, judecat, pentru ce-a furat'.

Si Curtea Constitutionala este criticata de manifestanti: 'CCR rusinea tarii e!', 'Noi am votat, 6 ne-au furat'.

La protestele de zilele acestea, pentru blocarea drumului public, 49 de persoane s-au ales cu acte premergatoare inceperii urmaririi penale in urma actiunii Jandarmeriei.

In schimb, vineri, protestatarii scandeaza, printre altele: 'Basescu, daca poti, aresteaza-ne pe toti!'

In jurul orei 21,00, manifestantii protestau pasnic in fata Teatrului National, in spatele unui gard metalic de circa doi metri inaltime, prins in asfalt, iar zeci de jandarmi supravegheau mitingul, pentru a preveni eventuale incidente.

Mitingul se desfasoara fara autorizatie de la Primaria Capitalei, fiind considerat un protest spontan.