Rezultatele preliminare ale bacalaureatului in judetul Ialomita arata o promovabilitate de 42,23%, usor mai ridicata decit anul trecut (42,07%). In judet exista o singura medie de 10 (Liceul Teoretic din Fetesti), iar la Grupul Scolar Agricol din orasul Fierbinti nu a promovat examenul nici un elev, potrivit datelor prezentate duminica de inspectorul general, citat de Agerpres.

La examen s-au inscris 2.499 de elevi, prezentandu-se cu 235 mai putin, respectiv 2.264 de elevi, dintre care 575 din seria anterioara.

Pe parcursul Bacalaureatului au existat mai multe incidente, opt elevi fiind eliminati din examen, sapte la probele scrise si unul la examenul de competenta.

In plus, o candidata a alaptat in timpul probei, iar Inspectoratul Teritorial de Munca, in dimineata zilei de vineri, a trimis inspectorii in control pentru a verifica gradul de ventilatie al salilor de examen, fara ca reprezentantii inspectoratului sa fie anuntati.

De asemenea, la Urziceni, la Colegiul National 'Grigore Moisil', in timpul unei probe, un elicopter SMURD a aterizat in incinta centrului de examen, singurul loc unde putea sa aterizeze, iar elevii au avut un moment de panica