Ministerul Educatiei anunta printr-un comunicat de presa ca, prin Ordinul ministrului Educatiei nr. 4608 publicat astazi, 29 iunie 2012, in Monitorul Oficial, "nu se decide desfiintarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, ci reorganizarea acestuia, din motive care nu au niciun fel de legatura cu elemente vehiculate in dezbaterea publica".

"Decizia luata de catre ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, are la baza, dincolo de problemele de functionalitate constatate in cazul acestui for, intentia de a crea un Consiliu echilibrat din punct de vedere al reprezentarii sistemului academic din Romania", se arata in comunicatul MECTS.

"Pana in prezent, aproximativ 25% din Consiliul general era format din membri ai Universitatii Bucuresti. De asemenea, in restul componentei Consiliului General se regaseau reprezentate un numar restrans de unitati de invatamant superior. Acest lucru a trezit nemultumire in multe zone ale mediului academic din Romania", informeaza Ministerul Educatiei.

Comunicatul precizeaza ca "membrii actuali ai Consiliului general isi pastreaza aceasta calitate".

"Ministerul Educatiei respinge ferm incercarile de politizare a acestei decizii. Gesturile de astazi ale unor membri din Consiliul General al CNATDCU sunt politice, fara nici o relevanta stiintifica, fapt care a dus la dorinta altor membri din acest Consiliu General de a boicota, prin absenta, astfel de gesturi", se arata in comunicat.

"Prin atitudinea lor, unii membri ai Consiliului General al CNATDCU au riscat compromiterea acestei institutii. Prin Nota din data de 19.05.2011 se fac precizari in legatura cu procedurile si responsabilitatile legate de plagiat. Ca urmare a acestei Note, aprobata de catre domnul secretar de stat Catalin Ovidiu Baba, sesizarile de plagiat se trimit catre Consiliul National de Etica, organism abilitat prin lege in analiza si rezolvarea acestor cazuri", mai spune Ministerul Educatiei.