​Corina Dumitrescu, ministrul propus pentru portofoliul Educatiei in guvernul Ponta, a declarat ca “parerea personala” fata de supravegherea video a elevilor la probele scrise ale examenului de Bacalaureat este urmatoarea: “As initia o discutie pe ceea ce inseamna presiunea psihologica, daca ea este reala, cu expertii de la Institutul de Stiinte ale Educatiei”. Aceasta a precizat, insa, imediat ca prezenta camerelor la BAC “nu este oricum un element care sa ma deranjeze, dat fiind faptul ca transparenta trebuie sa guverneze si scoala romaneasca”.

Corina DumitrescuFoto: Agerpres

“La Bac nu modific absolut nimic in situatia in care voi ajunge sa ma prezint in fata Parlamentului”, a continuat ministrul propus al Educatiei. Potrivit Corinei Dumitrescu, prioritatea mandatului sau “o reprezinta organizarea impecabila, riguroasa, corecta a examenelor nationale".

Referitor la prezenta camerelor de supraveghere video a elevilor la Bacalaureat, Corina Dumitrescu a declarat urmatoarele:

  • "Sistemul de supraveghere video, daca vreti o parere personala - si daca as fi fost la vremea respectiva ministru, dar din cate stiu si domnul ministru Funeriu a lasat la latitudinea scolilor, nu era obligatie, pe urma a devenit obligatie - este oarecum corect din punct de vedere al transparentei ca toata lumea vede pe toata lumea in orice moment.
  • As initia o discutie pe ceea ce inseamna presiunea psihologica, daca ea este reala, cu expertii de la Institutul de Stiinte ale Educatiei.
  • Nu este oricum un element care sa ma deranjeze, dat fiind faptul ca transparenta trebuie sa guverneze si scoala romaneasca.
  • Pe mine ma preocupa ce sta in spatele acestor rezultate dezastruoase de la Bac, ce s-a intamplat pe perioada intregului liceu ca acesti tineri totusi au ajuns sa fie absolventi si dintr-o data ei isi anuleaza nu numai Bac-ul, ei isi anuleaza intreaga pregatire.
  • Deci ar trebui mult mai profund sa se intample analiza Bac-ului si a intregii activitati din liceu a fiecarui tanar".

Citeste si: