Premierul desemnat Victor Ponta a precizat pentru HotNews.ro, in legatura cu declaratiile Corinei Dumitrescu, care a afirmat ca liderul PSD a debutat in viata academica la Universitatea Dimitrie Cantemir, unde ea este de rector, ca si-a inceput activitatea academica "la Universitatea Romano-Americana in 1996, unde sunt si in prezent cu postul (suspendat)". "Doamna a facut o eroare", a precizat el.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul sau oficial, Victor Ponta a absolvit in 1995 Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si in 2002 Colegiul National de Aparare. In 2003, a devenit doctor in Drept Penal International al Universitatii din Bucuresti.

In domeniul academic, Ponta si-a inceput activitatea in 1996, ca preparator universitar la Catedra de Drept Public a Universitatii Romano-Americane din Bucuresti, devenind ulterior lector universitar (2002) si apoi conferentiar universitar (2007) in cadrul aceleiasi institutii.

Ministrul propus pentru portofoliul Educatiei, Corina Dumitrescu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca premierul desemnat Victor Ponta a debutat in viata academica la Universitatea Dimitrie Cantemir, unde ea detine functia de rector.