Ministrul propus pentru portofoliul Educatiei, Corina Dumitrescu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca premierul desemnat, Victor Ponta, a debutat in viata academica la Universitatea Dimitrie Cantemir, unde ea detine functia de rector.

  • UPDATE: Victor Ponta a precizat pentru HotNews.ro ca si-a inceput activitatea academica "la Universitatea Romano-Americana in 1996, unde sunt si in prezent cu postul (suspendat)". "Doamna a facut o eroare", a afirmat el.

Corina Dumitrescu a facut aceasta afirmatie in contextul in care a raspuns unei intrebari referitoare la modul in care i s-a facut propunerea, de catre Victor Ponta, de a prelua portofoliul Educatiei, relateaza Mediafax.

"Eram plecata din tara, cand am primit un telefon sa vin de urgenta. Prima personalitate cu care m-am intalnit a fost premierul desemnat, Victor Ponta, care, cu toata seriozitatea, m-a rugat sa accept acest mandat. In prima etapa l-am rugat sa o desemneze pe Ecaterina Andronescu, dar el a spus ca, in legatura cu doamna Andronescu, partidul are alte intentii. Mi-a spus sa ma gandesc la aceasta nominalizare din perspectiva asteptarilor pe care el le are din partea mea, stiind ca nu am niciun fel de parti-pris cu nimeni, iar el a debutat in viata academica la universitatea noastra", a spus Corina Dumitrescu.

Ea a mentionat ca Ponta nu i-a cerut sa se retraga din postura de ministru propus pentru portofoliul Educatiei in urma subiectelor de presa aparute rencent la adresa ei.

"In permanenta, in aceste zile, pe chestiuni profesionale, politice, am tinut legatura cu Victor Ponta, am avut discutii personale inclusiv aseara. I-am propus ca dupa aceasta conferinta de presa sa ia in considerare ca nominalizarea mea e la dispozitia sa. A spus ca ia act, ca mergem inainte", a spus Corina Dumitrescu.

"E un om remarcabil. Prezenta lui in fruntea listei Guvernului m-a determinat sa accept nominalizarea", a adaugat Corina Dumitrescu.

Ea a mai spus ca a acceptat propunerea lui Ponta de a prelua portofoliul de la Educatie pentru ca acesta i-a acordat mana libera in ceea ce priveste depolitizarea scolii romanesti.

Corina Dumitrescu a precizat ca, in situatia in care va fi investita ministru al Educatiei, cu votul Parlamentului, va demisiona din functia de rector al Universitatii Dimitrie Cantemir, precum si din cea de reprezentant al societatii civile in CSM.