De vineri vremea incepe sa devina in general instabila, in jumatatea de vest a tarii unde si valorile termice vor marca o scadere fata de joi, anunta meteorologii de la ANM.Temporar innorarile vor fi accentuate si, mai ales dupa-amiaza si seara, se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi, izolat, 20 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului vremea se va mentine deosebit de calda, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor aparea, dupa-amiaza si seara, pe arii restranse indeosebi in zona de munte.

Temperaturile maxime se vor situa intre 21 si 31 de grade.

In Bucuresti, vremea se va mentine, vineri, deosebit de calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade.

  • Sambata, instabilitatea vremii se accentueaza in centrul, sudul si nord-estul tarii, precum si la munte. Dupa-amiaza si seara vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in Transilvania, local in Moldova si Muntenia si pe arii mult mai restranse in rest. Temperaturile maxime vor scadea usor in centru, sud si est si se vor incadra intre 19 si 29 de grade. Minimele noptii nu vor cobori sub 7 grade.
  • Duminica, vremea va fi tot instabila si va ploua local in centrul, estul tarii si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 si 30 de grade, iar cele minime intre 5 si 15 grade. In Bucuresti, vor fi maxim 29 de grade si nu sunt prognozate ploi.