Ministrul roman al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, va face, luni si marti, o vizita oficiala in R.F. Germania, in contextul celebrarii a 20 de ani de la semnarea Tratatului pentru cooperare prieteneasca si parteneriat european intre cele doua tari, informeaza MAE citat de Mediafax.Seful diplomatiei romane va purta convorbiri cu ministrul german al Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, urmate de o conferinta de presa comuna.

Potrivit MAE, discutiile se vor concentra asupra temelor de interes comun ale agendei europene si internationale si va fi trecut in revista stadiul excelent al relatiilor bilaterale dintre Romania si R. F. Germania, inregistrat in ultimii ani, cu accent pe perspectivele de intensificare a cooperarii economice.

De asemenea, ministrul Cristian Diaconescu va sustine un discurs intitulat "Germania si Romania - 20 de ani de parteneriat in Europa", la Casa Europeana din Berlin. La dezbatere vor participa analistul politic Anneli Ute Gabanyi si prof. Eckart Stratenschulte, presedintele Academiei Europene din Berlin.

Ministrul Afacerilor Externe va mai avea intrevederi la Cancelaria Federala cu Nikolaus Meyer-Landrut, consilier pentru afaceri europene al cancelarului german si cu Michael Fluegger, consiler adjunct pentru politica externa. De asemenea, se va intalni cu presedintele Grupului parlamentar de prietenie Germania-Romania si al Forumului Romano-German, Susanne Kastner.