​​Compania Nationala de Investitii a demarat licitatia pentru desemnarea echipei (proiectant + constructor) care va restaura Cazinoul din Constanta. Valoarea estimata a contractului este de circa 7 milioane de euro, iar termenul de finalizare a lucrarilor de 24 de luni.

Cazinoul din ConstantaFoto: Agerpres

Procedura de atribuire este licitatie restransa. "Deoarece este vorba despre lucrari complexe de consolidare si restaurare, desemnarea castigatorului licitatiei se va face dupa parcurgerea a doua etape. Prima etapa este cea de preselectie in urma careia se vor califica doar operatorii economici care cumuleaza un punctaj de minimum 70 de puncte, dar nu mai mult de 5 operatori economici. La etapa a II - a vor participa doar candidatii selectati in cadrul primei etape. Candidatii selectati nu au dreptul de a se asocia in scopul depunerii unei oferte comune", se arata in comunicatul de presa trimis de Ministerul Dezvoltarii.

Potrivit institutiei, va fi declarata castigatoare oferta care obtine cel mai mare numar de puncte rezultat prin insumarea punctajelor aferente fiecarui factor de evaluare. Criteriile de atribuire sunt urmatoarele:

- pretul ofertei - 35%;

- durata de executare a contractului (proiectare + executie) - 20%;

- identificarea riscurilor privind executia lucrarilor - 15%;

- recomandarile si strategiile pentru minimizarea/eliminarea riscurilor privind executia lucrarilor - 15%;

- identificarea elementelor structurale vulnerabile in zonele de reazem si solutiile de remediere a acestora - 15%.

Cazinoul din Constanta este monument istoric de valoare universala. In anul 2011 cladirea a fost preluata in administrare de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si s-a transmis in folosinta gratuita, Companiei Nationale de Investitii "C.N.I." - S.A. pentru realizarea lucrarilor de consolidare si restaurare. Dupa finalizarea lucrarilor, cazinoul Constanta va fi predat pentru administrare consiliului local Constanta si va fi redat circuitului public.