Documentatia din dosarul lui Gheorghe Vladan in vederea obtinerii permisului de port-arma a fost semnat de chestorul Nicolae Marinescu, adjunct al sefului Politiei Capitalei, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al institutiei, Diana Sarca.

Diana Sarca a spus ca Gheorghe Vladan, autorul atacului armat de la un salon de cosmetica din Dorobanti, in urma caruia doua persoane au murit si alte sase au fost ranite, avea din punct de vedere legal toata documentatia pentru permisul de port-arma, in iunie 2010.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a precizat ca Gheorghe Vladan avea avizul psihologic pentru obtinerea permisului de port-arma si trecuse si prin evaluarea psihologica anuala, el fiind angajat militar al Ministerului Administratiei si Internelor.

Sarca a mai spus ca documentatia in vederea obtinerii de catre Vladan a permisului de port-arma a fost semnata de Nicolae Marinescu, care atunci era loctiitorul sefului Politiei Capitalei din acea perioada, Lucian Guran.

Diana Sarca a adaugat ca legislatia privind regimul armelor si munitiilor s-a schimbat de atunci, in sensul ca noua lege nu face diferenta intre armele letale si cele neletale, iar pentru viza este nevoie de o reevaluare psihologica.

Potrivit noii legislatii, dosarul celui care solicita permis de port-arma contine si o fisa medicala complexa, a precizat Diana Sarca.

Potrivit unor surse oficiale, initial numele lui Nicolae Marinescu a fost vehiculat pentru a asigura continuitatea la conducerea Politiei Capitalei, in locul lui Viorel Vasile.