Reprezentantul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), procurorul de sedinta Cristian Anghel, a solicitat marti Tribunalului Bucuresti condamnarea celor 8 inculpati din dosarul transferurilor din fotbal la pedepse cu executare pentru savarsirea unor infractiuni grave, ca evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, acestia riscand pana la 20 de ani inchisoare.

Pentru Giovani Becali, Victor Becali si Cristian Borcea procurorul a cerut condamnare la maximul de pedeapsa, in vreme ce pentru George Copos reprezentantul DNA a solicitat o condamnare orientata catre jumatatea pedepsei, scrie Agerpres.

In schimb, procurorul considera ca Gheorghe Popescu, Gigi Netoiu, Mihai Stoica si Jean Padureanu ar trebui sa primeasca condamnari cu executare catre minim. Procurorul a facut o mentiune speciala in legatura cu presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu. Reprezentantul DNA a sustinut ca, in mod normal, acesta ar fi trebuit sa primeasca o condamnare cu suspendare, deoarece a dat declaratii complete in timpul urmaririi penale, insa nu poate cere instantei acest lucru, avand in vedere gravitatea infractiunilor savarsite.

De asemenea, procurorul a amintit ca Gheorghe Popescu are un trecut notoriu in fotbal, a platit o parte din prejudiciu si, probabil, s-a implicat in aceasta afacere pentru a face bine, insa a gresit si acum trebuie condamnat cu minimul de pedeapsa. La finalul pledoariei, procurorul a enumerat mai multe cazuri de fotbalisti, impresari, conducatori de cluburi din Europa si din lume care au primit pedepse pentru infractiuni asemanatoare: Claudio Lotito (presedintele clubului Lazio Roma), Luciano Moggi (fostul director general al clubului Juventus Torino), fostul impresar al fotbalistului Zinedine Zidane sau fotbalistul brazilian Romario.

Judecatoarea care se ocupa de acest caz a anuntat ca va amana pronuntarea sentintelor, avand in vedere complexitatea dosarului.

Pe 2 octombrie 2008, Directia Nationala Anticoruptie i-a trimis in judecata pe George Copos, presedinte si patron al clubului de fotbal Rapid Bucuresti, Mihai Stoica, fost director al clubului de fotbal Otelul Galati, Jean Padureanu, presedinte al clubului de fotbal Gloria Bistrita, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei "Becali Sport".

Toti sunt acuzati de inselaciune, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Gigi Netoiu, fost actionar la clubul de fotbal Dinamo, pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, Cristian Borcea si fratii Ioan si Victor Becali, impresari, toti acuzati de inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.