Un tanar care a pozat gol langa statuia Lupoaicei din Piata Roma din Capitala a fost amendat cu 200 de lei pentru savarsirea de fapte obscene in public, desi a incercat sa ii convinga pe politistii locali ca lucreaza la un proiect universitar cu tema "nuditate pe timp de iarna", anunta Mediafax. Tanarul, in varsta de 20 de ani, care defila gol pusca, a fost gasit joi seara, in Piata Roma, in zona unde se adunasera suporterii echipei de fotbal Twente, de una dintre patrulele Serviciului de Ordine Publica din Politia Locala a Municipiului Bucuresti.

"Pe langa el, un altul il fotografia in diferite pozitii, creand iritarea trecatorilor. Pana la interventia politistilor locali - obisnuiti cu acte de exhibitionism din partea unor persoane cu probleme psihice -, tanarul complet dezbracat s-a asezat picior peste picior pe soclul statuii. Calm, "modelul" a mai apucat sa pozeze, lipit de Lupoaica, in diferite ipostaze nud. Prima masura a agentilor PLMB a fost sa il acopere pe tanar si, apoi, sa-l someze sa se imbrace cu hainele lasate in apropiere. Apoi l-au amendat cu 200 de lei pentru savarsirea de fapte obscene in locuri publice", se arata intr-un comunicat de presa de vineri al Politiei Locale din Bucuresti.

Tanarul le-a spus politistilor ca actiunea sa de a fi ca Romulus si Remus a avut loc in baza unui proiect universitar cu tema "nuditate pe timp de iarna": "Desi nu a putut prezenta vreun document prin care sa demonstreze ca este student, tanarul a sustinut ca a defilat in pielea goala, in mijlocul Capitalei, pentru a realiza tema "nuditate pe timp de iarna"", a precizat sursa citata.

Tanarul si-a recunoscut fapta, dar a refuzat sa semneze procesul verbal si a schimbat povestea in cateva minute, inlocuind tema universitara cu faptul ca vroia sa afle opinia publicului in privinta imaginii in care apare gol pusca langa statuia Lupoaicei.