Agentia Nationala de Integritate a solicitat confiscarea sumei de aproape 20.000 de euro din avearea unui fost consilier parlamentar, Anamaria Nistoran, dupa ce a constatat "existenta unei diferente semnificative (...) intre averea dobandita si veniturile realizate" de aceasta.

ANI " dispus sesizarea Comisiei de Cercetare de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, potrivit dispozitiilor art. 18 din Legea nr. 176/2010, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate in perioada exercitarii de catre Anamaria Nistoran a functiei de consilier parlamentar (01.10.2009 ¬ 31.12.2010)", potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul institutiei.

Ce au constatat inspectorii ANI:

  • O diferenta semnificativa, in cuantum de 83.486,93 lei (aproximativ 19.710 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Anamaria Nistoran in perioada exercitarii functiei de consilier parlamentar
  • La data de 1 octombrie 2009, Anamaria Nistoran a fost numita in functia publica parlamentara de executie - consilier parlamentar - la Secretariatul pentru cabinetele membrilor Biroului permanent, pe durata determinata.
  • Veniturile de natura salariala, realizate de Anamaria Nistoran in perioada supusa evaluarii, au fost in cuantum total de 34.755 lei.
  • Averea detinuta de catre Anamaria Nistoran, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, este de 118.241,93 lei.

Persoana a carei declaratie de avere a fost supusa evaluarii, fiind identificate diferente semnificative, este considerata incompatibila, potrivit sursei citate.