Delegatiile permanente parlamentare la NATO ale Romaniei si Georgiei au semnat sambata un protocol de colaborare. Seful delegatiei romane, Sever Voinescu, a explicat ca acest protocol prevede consultari bilaterale inainte de exprimarea unor pozitii. Sever Voinescu a mai declarat ca Romania sprijina Georgia in demersul de a deveni membru NATO.

Semnarea protocolului Foto: cdep.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

"Am avut o intalnire cu delegatia georgiana cu care lucrurile sunt mai apropiate. Ne intalnim des si comunicam extrem de bine. Am semnat un acord de cooperare. In esenta acest acord vorbeste despre sprijin reciproc", a precizat Sever Voinescu.

El a explicat ca delegatia romana se va consulta cu cea georgiana inainte de exprimarea unor pozitii oficiale: "Credem ca este important. Sunt delgatii la acesta reuniune care semneaza cu Rusia iar noi semnam cu Georgia".

Sever Voinescu a subliniat ca Romania sprijina aderarea Georgiei la NATO: "Noi suntem un sprijin pentru Georgia. Ei doresc sa devina membrii NATO. Noi incercam sa inlaturam toate obstacolele care sunt fie in interiorul NATO fie in afara aliantei pentru ca Georgia sa devina membru", a incheiat acesta.