​Concursul Restart Romaniamarita ideile bune care pot schimba comunitatea cu o echipa de suport IT si o finantare de cel putin 5000 de dolari. Peste 100 de propuneri au fost introduse in concurs si organizatorii, TechSoup Romania impreuna cu Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, asteapta voturile comunitatii online pana pe 1 octombrie. Decide care dintre ideile introduse inconcursul Restart Romaniamerita sa fie implementate si sa devina realitate.

Competitia Restart RomaniaFoto: Hotnews

Ideile intrate in competitie variaza de la proiecte de valorificare a potentialului turistic la cele de combatere a coruptiei din sistemul sanitar, de la promovarea modelelor pozitive la monitorizarea banilor publici. Fiecare, in felul sau, are potentialul de a schimba calitatea vietii in Romania.

Calendarul concursului Restart Romania:

  • 23 septembrie - 1 octombrie: votarea ideilor inscrise de catre comunitate.
  • 3 octombrie: anuntarea finalistilor.
  • 3 octombrie - 28 octombrie: perioada de dezvoltare si incubatie a ideilor finaliste.
  • 28 - 30 octombrie: Hackathon Restart Romania.
  • 5 noiembrie: Gala Restart Romania.
  • 6 noiembrie: Anuntarea castigatorilor.

***

Restart Romaniaeste o platforma online, initiata deTechSoupcu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, care permite cetatenilor sa-si defineasca problemele, sa vina cu idei care le pot rezolva, sa primeasca feed-back si apoi, daca acestea sunt bune, sa le vada transformate in proiecte online care pot schimba comunitatea. Si, daca aceste proiecte sunt cu adevarat bune, atunci vor primi o finantare de cel putin 5000 USD care sa le faca durabile.