Din noul an școlar, profesorii diriginți și învățătorii nu-i vor mai întreba pe părinții elevilor unde lucrează, ce funcție au sau ce meserie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, explicând că decizia a fost luată "pentru a nu promova false ierarhii". El a susținut că şi copilul său, ca elev, a avut de suferit pentru că unii profesorii nu îl plăceau pe tatăl lui ministru și a avut avantaje de la alţii care îl plăceau pe tatăl lui ministru.

catalogFoto: Hotnews

Cîmpeanu a fost întrebat luni, de jurnaliști, despre decizia Ministerului Educaţiei ca şcolile să nu mai ceară informaţii despre profesia părinţilor.

  • “Acele date nu au niciun fel de relevanţă pentru profesori. Elevul trebuie să fie apreciat indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie să spunem mai jos, pe o ierarhie pe care nu mi-o asum din perspectivă socială.
  • Pentru a nu promova false ierarhii, pentru a promova un acces echitabil la educaţia al tututor copiilor. Pe de altă parte, aceste informaţii nu îl ajută pe profesor în evaluare pentru că evaluarea trebuie să fie obiectivă, standardizată, să măsoare progresul elevului şi niciun fel de alte criterii”, a susținut Sorin Cîmpeanu, conform News.ro.

Întrebat dacă au fost cazuri în care s-au făcut diferenţe între elevi pe baza profesiei părinţilor, ministrul Educaţiei a răspuns: “Dacă rămânem ancoraţi în realitate, ştim bine că da. Nu o să mă raportez la experienţele altora, dar am avut şi eu copil care a fost elev şi care a avut pe de o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alţii care îl plăceau pe tatăl lui ministru. Toate aceste lucruri sunt incorente, nu sunt tolerabile, iar această reglementare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor”.