Sorin Cîmpeanu, despre iniţiativa USR PLUS privind decalarea vacanţelor şcolare pe regiuni: Nu am reuşit să identific interesul elevului. La Ministerul Educaţiei nu o să susţinem niciodată un proiect care nu este în interesul elevului

de I.B.     HotNews.ro
Duminică, 25 aprilie 2021, 22:13 Actualitate | Educatie


Sorin Cîmpeanu
Foto: Captura Facebook
Ministrul Educaţiei comentează iniţiativa deputatului USR-PLUS Alin Apostol privind decalarea vacanţelor şcolare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu, pentru încurajarea turismului, Cîmpeanu susţinând că nu a reuşit să „identifice interesul elevului” în acest proiect de act normativ.


„Din punctul de vedere al ministrului Educaţiei, lucrurile sunt foarte clare: Mă interesează interesul elevului. Nu am reuşit să identific interesul elevului. Sigur, sunt interese legitime, foarte importate, ale operatorilor din turism, nu am nimic împotrivă, dar la Ministerul Educaţiei nu o să susţinem niciodată un proiect care nu este în interesul elevului. Nu am reuşit să văd niciun element, ba dimpotrivă; dacă începem decalat pe regiuni înseamnă că vom avea o diferenţă de cel puţin o lună între data la care vor susţine examenele naţionale, bacalaureat şi evaluare naţională unii şi alţii”, a afirmat Sorin Cîmpeanu duminică seară, la Antena 3, răspunzând unei întrebări.

Deputatul USR-PLUS Alin Apostol a depus o iniţiativă legislativă la Camera Deputaţilor care vizează decalarea vacanţelor şcolare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu, scopul proiectuui fiind stimularea turismului. Conform iniţiatorului, proiectul, care are la bază bune practici ale statelor europene, va contribui şi la confortul celor care merg în vacanţă, prin descongestionarea traficului din zonele cu grad ridicat de vizitare.

„Susţin adoptarea unui ‘nou model de vacanţă’ pentru elevii României. Un model, ce s-a dovedit de succes în multe ţări europene, poate fi şi o soluţie cu impact pozitiv asupra economiei naţionale. Şi în România, putem implementa împărţirea teritoriului pe zone geografice. Fiecare macroregiune intră în vacanţa intersemestrială cu durata de 1 săptămână pe rând şi fără suprapunere. O simplă succesiune poate avea un impact major: stimulează creşterea turismului intern, aduce un impact pozitiv asupra domeniului hotelier şi a celorlalte segmente HoReCa, elimină blocajele din traficul rutier, dar şi aglomeraţia din staţiuni. Putem dubla această stimulare a economiei cu susţinerea educaţiei printr-o succesiune a datei de debut al anului şcolar în septembrie”, a afirmat deputatul USR-PLUS Alin Apostol, potrivit unui comunicatul de presă al Alianţei USR-PLUS dat publicităţii la începutul acestei săptămâni.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2841 vizualizari

 • +8 (20 voturi)    
  Serios? Interesul elevului? (Duminică, 25 aprilie 2021, 23:39)

  vladulu [utilizator]

  Inca nu am vazut niciun ministru al educatiei sa promoveze interesul elevului altfel decat cu gura. In interesul elevului este de la 10 la maxim 15 elevi intr-o clasa. Dar asta nu-i compatibila cu finantarea pe elev a educatiei. De fapt asa numitul invatamant in interesul elevului se traduce pentru noi toti ca invatamant in interesul clasei politice. Asta-i adeverul! Nu mai umblati cu zaharelul!
  • 0 (4 voturi)    
   Nu, un colectiv redus nu e in interesul elevului (Luni, 26 aprilie 2021, 12:52)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui vladulu

   Copiii au nevoie de prieteni, de egali, de rivali, de sansa de a se indragosti de vreo colega, de simpatii si antipatii, de modele.

   Pentru toate astea un colectiv mai mare este mai potrivit.

   Noi eram 42 de elevi in clasa. Nu as fi renuntat la absolut niciun coleg, nici la cei cu care ma bateam in pauze. Prin intermediul lor, al elevilor am cunoscut realitatea si a altor oameni, dat fiind ca erau in clasa si copii de doctori, dar si de muncitori, unguri, tigani, etc.
   • +2 (2 voturi)    
    Si io cred (Luni, 26 aprilie 2021, 15:09)

    vladulu [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    ca minimum 50 elevi per clasa sunt absolut necesari. Ar trebui data o lege in acest sens. Iar profesorii care nu rezista sa fie declarati incompetenti si sa fie scosi naibii din sistem.
 • +10 (16 voturi)    
  Nu susțin USR-PLUS (Luni, 26 aprilie 2021, 0:05)

  Pinochio [utilizator]

  Da’ care a fost interesul elevului in vacanța asta
  Prelungita? Sau in obligativitatea anilor terminali
  la prezenta fizica “no matter what”?
  Asta se ia in serios?
 • +6 (10 voturi)    
  Dinozaur ciumat in interesul cui, sustineai pe (Luni, 26 aprilie 2021, 0:55)

  deval [utilizator]

  Androneasca in accesul fara BAC in facultati , te opuneai introducerii camerelor in salile de examen si mai nou, ai scurtat anul de invatamant deja scurtat in loc sa-l prelungesti ??!!
  In interesul cui, ai sustinut -din ALGE- pe infractorul de la Rahova ?!
  Ai impresia ca daca ca daca ai pacalit fiinta nelocuita de la Cotroceni, sa-ti promita postul de ministru (pentru votul din octombrie 2019 cu care trebuia doar sa-ti speli onoarea 1%) noi, cetatenii nu stim ce javra esti -de fapt ? Poate fi proasta propunerea, dar nu vorbi tu, de interesul elevului ca esti zero credibil !!
 • +4 (12 voturi)    
  Ideea e geniala! (Luni, 26 aprilie 2021, 1:05)

  yol [utilizator]

  Iar daca vor aparea probleme in gestionarea examenelor sau alte inconveniente, cred ca pot fi solutionate. Normal ca vor fi si probleme!
  Dar cand te folosesti “interesul copilului”, fara nicio noima si fix la antena 3, e aproape clar ce specie esti si ca nu vrei sa faci nimic...Nici pt copii, nici pt parinti.
  Daca nu vezi nciun avantaj pt copii, ai putea spune care ar fi dezavantajele? Ca tot ce ai reusit sa zici este, ca doar adultii vor fi trebuit sa lucreze la aceasta schimbare.....
  Mama voastra de dinozauri usl-isti!
  • -1 (9 voturi)    
   Idee genial de proastă. (Luni, 26 aprilie 2021, 7:48)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui yol

   Rezolvi(parțial)turismul și scoți generații de analfabeți funcționali. Faci România stat federal și fiecare stat parte își stabilește structura anului școlar.
   • 0 (4 voturi)    
    Nu rezolva nimic, doar se bulverseaza si ce mai e (Luni, 26 aprilie 2021, 12:58)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Distrugerea unitatii este un scop priordial pentru elitele de dupa '90.

    Manuale alternative, programe alternative, regionalizare, descentralizare.

    Am rezolva ceva doar daca am le-am constientiza public manevrele abjecte.
    • +1 (3 voturi)    
     Noaptea mintii (Luni, 26 aprilie 2021, 20:35)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Daca lasi copiii de la Cluj in vacanta cu o saptamana inainte de aia de la Iasi, esti elita si ai ca scop "distrugerea unitatii"?

     Trolli penibili...
   • 0 (4 voturi)    
    2 saptamani (Luni, 26 aprilie 2021, 13:20)

    yol [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    decalate, incurca doar planurile inspectoratelor si planul de vacanta al cadrelor didactice. Nu vad cum ar afecta asta performantele elevului sau cum ar deveni de aici incolo analfabet functional?!
    • 0 (2 voturi)    
     Iar daca nu (Luni, 26 aprilie 2021, 13:36)

     yol [utilizator] i-a raspuns lui yol

     e geniala, nu vad de ce nu vb in coalitie, sa aduci acolo argumente, sa dezbati....
     Eu inteleg ca acest domn a intrat in politica in partidul lui felix si ca la antena 3 se simte ca acasa, dar problemele si solutiile trebuie gasite in coalitie.
    • -1 (3 voturi)    
     Impartirea materiei nu conteaza? (Luni, 26 aprilie 2021, 15:05)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui yol

     Predarea e intrerupta brusc, fara nicio noima, pentru presupusul interes al turismului?

     Probabil 10% dintre elevi vor calatori, dar restul? De ce sa le fie bulversat planul de studii?
 • -1 (7 voturi)    
  Dar unde e prejudiciu? (Luni, 26 aprilie 2021, 3:34)

  gemart [utilizator]

  Daca elevul ia vacanta de primavara cu o saptamana mai devreme sau mai tarziu? Hai sa ne umflam in piept si sa dam la glezne USR+
  • 0 (2 voturi)    
   Nu e vorba de USR, ci de elevi. Greu de crezut (Luni, 26 aprilie 2021, 15:09)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui gemart

   ca sistemul de invatamint ar trebui sa tina cont si de ei.

   Indiferent cine a facut aceasta propunere, denota ca nu are unde sa tina intelepciunea, vorba lui Creanga.
 • +3 (7 voturi)    
  Ce in scoala e in interesul elevului? (Luni, 26 aprilie 2021, 7:41)

  dan.c [utilizator]

  Scoala nu e in interesul elevului ci ininteresul profesorului si al inspectorului. Uneori, in cazuri foarte foarte rare si admirabile, interesul profesorului si al elevului coincid. Nu s-au inregistrat cazuri in care si interesul inspectoruluisa coincida cu cel al elevului. :))
  Cu asta fiind spusa, n-ar fi bine si pentru elevi sa nu se mai calce in picioare pe partii, sa faca sport, sa acceseze mai usor muzeele sau diverse alte activitati de vacanta?
 • +3 (5 voturi)    
  Deci nemții sunt mai prosti decat noi? (Luni, 26 aprilie 2021, 8:17)

  Alui [utilizator]

  Săracii, ce ghinion pe ei ca n-au un ministru ca al nostru!
 • +2 (6 voturi)    
  interesul elevului! (Luni, 26 aprilie 2021, 8:20)

  Paul_ [utilizator]

  Dar inceperea scolii pe 1 septembrie nu este in interesul elevului?

  Mai multe zile de scoala nu sunt interesul elevului?

  Maxim 25 de elevi in clasa nu sunt interesul elevului?

  Profesori care sa aibe master didactic nu sunt in interesul elevului?
 • +1 (3 voturi)    
  fix interesul elevului (Luni, 26 aprilie 2021, 9:03)

  Adr1@n [utilizator]

  intr-un fel vad cum defalcarea pe cicluri ar putea fi problematica pentru parinti, dar vacante diferite intre regiuni diferite ar putea asigura ca se pot si bucura copiii de vacante fara sa se confrunte cu aglomeratii infernale, deci ar fi in beneficiul lor si le-ar ajuta performantele academice daca s-ar face cum trebuie si vacantele i-ar ajuta sa se recreeze.

  dar sa fim seriosi, alte aspecte din legislatie ii deranjeaza.
  • 0 (2 voturi)    
   Vreti 'regiuni" pe din dos, daca altfel nu merge (Luni, 26 aprilie 2021, 15:25)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui Adr1@n

   Romanii, nu si nu, ei nu vor regionalizare, ei o tin langa cu statul unitar si cu judetele.

   Iar unii s-au gindit sa materializeze cumva ideea de regionalizare, sa o faca sa intre in viata romanilor.
 • +3 (5 voturi)    
  Populism desantat (Luni, 26 aprilie 2021, 9:41)

  DanBruma [utilizator]

  Si prostie. Cum adica nu reustese sa identifice interesul elevului? Adica elevul ar avea un interes ca economia sa nu primeasca un impact pozitiv din reorganizarea vacantelor? Tipul asta e liberal sau e doar un tip care "nu reuseste"? Si apoi daca nu reuseste sa indentifice interesul elevului, atunci demisia ! Allo, Cîtu, ce parere ai?
  • 0 (2 voturi)    
   Cit % dintre familiile cu elevi apeleaza la Horeca (Luni, 26 aprilie 2021, 15:16)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui DanBruma

   in vacante? Daca se duc la bunici sau la casa lor de vacanta nu sprijina turismul.

   De ce sa-i bulversam pe restul?

   Care e impactul estimat al acestei masuri?

   De fapt, despre regionalizare este vorba, despre introducerea acestui concept in educatie pe usa din dos. Ca tot le place unora abordarea.
 • 0 (2 voturi)    
  stim (Luni, 26 aprilie 2021, 10:12)

  RMML [utilizator]

  Din pacate stim si noi f bine cate parale da Min Educatiei pe interesul elevului, dar trebuie sa recunosc ca e o replica inteligenta ,care mie mi-a placut
  Daca repeta mai des replica asta poate in cativa ani o sa inceapa sa si creada ( cel putin dansul ) , ca e reala


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by