Doar puțin peste 45% din angajații din învățământul preuniversitar au declarat că vor să se vaccineze, în prima etapă de consultare

de N.O.     HotNews.ro
Vineri, 15 ianuarie 2021, 20:01 Actualitate | Educatie


Vaccin
Foto: Dreamstime.com
Doar 45,06% din totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar au spus până acum că vor să se vaccineze, anunță Ministerul Educației, argumentând că multe persoane nu au răspuns nici da, nici nu pentru că perioada de interogare s-a suprapus cu vacanța. În ceea ce privește mediul universitar, 59,64% din totalul profesori au răspuns că sunt dispuși să se vaccineze. În total, 167.977 de angajați din sistemul național de învățământ își declară, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare.

Ministerul Educației face publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de astăzi, 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în niciun fel asupra disponibilității de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

 • Având în vedere suprapunerea între perioada de vacanță și perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare, Ministerul Educației decide inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie - 1 februarie 2021.
 • Până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns). În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 de cadre didactice asociate - inclusiv persoanele care nu au răspuns).
 • Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane (131.962 - personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 - personal din sistemul de învățământ universitar).
 • Ne exprimăm speranța că în cea de-a doua etapă vor răspunde și angajații care nu s-au pronunțat până acum asupra disponibilității la vaccinare.

  Vezi și:
 • Centralizator raportări inspectorate școlare județene (dată de referință: 15 ianuarie 2021)
 • Centralizator raportări universități (dată de referință: 15 ianuarie 2021).
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


1213 vizualizari

 • +3 (5 voturi)    
  ,,, (Vineri, 15 ianuarie 2021, 20:12)

  ak33 [utilizator]

  restul sunt trecuti de 50 ani si privitori de a3 si rtv
 • +2 (6 voturi)    
  Este dreptul lor (Vineri, 15 ianuarie 2021, 21:25)

  Bazil [utilizator]

  sa nu doreasca vaccinarea. Pentru ei intrarea la clasa ar trebui conditionata de prezentarea la 2-3 zile a unui test de corona virus.
 • +2 (2 voturi)    
  Educatori (Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, 8:16)

  fdaniel [utilizator]

  Aceștia ne educă copiii. Rezultatele se văd.
 • 0 (0 voturi)    
  o categorie (Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, 10:48)

  vizirul [utilizator]

  profesionala care in ultimii 30 de ani a opus rezistenta la orice progres si modificari ce ar fi putut fi benefice pentru nivelul invatamantului preuniversitar; sunt ultraconservatori si aserviti unor rutine depasite.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by