​BAC 2019, sesiunea de toamnă. Examenul de bacalaureat continuă marți cu proba de competențe lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care va continua și miercuri, 28 august. Această probă este urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie. Probele de competențe sunt susținute de elevii care nu au mai participat deloc până acum la bacalaureat. Cu toate că nu primesc note, cei care nu se prezintă la aceste probe de competențe nu pot promova examenul.

bacalaureatFoto: Hotnews

BAC 2019, sesiunea de toamnă Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba și nu poate promova examenul.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video, precizează MEN. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

MEN a pus la dispoziţie linia Telverde 0800.801100 pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea; să obţină media 6 cel puţin la probele scrise.

​BAC 2019, sesiunea de toamnă Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în cea de a doua sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat. Din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018 - 2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Citește și:

BAC 2019, sesiunea de toamnă. Subiecte geografie, biologie, chimie, fizică la sesiunea de toamna a bacalaureatului, proba la alegere UPDATE

Barem matematică BAC 2019, sesiunea de toamnă. Cum se notează subiectele la matematică la bacalaureat 2019 UPDATE