Elevii de la uman de la un liceu din Blaj s-au trezit ieri, la proba scrisă de limba română, cu alte subiecte decât cele pe care trebuiau să le primească pentru profilul studiat, scrie alba24.ro. Concret, elevii de la Colegiul Național „Inochenție Micu Clain” din Blaj de la Uman au primit un set de subiecte care erau destinate profilului Real.

Colegiul din BlajFoto: Hotnews

După aproximativ 20 de minute, timp în care elevii scriau, comisia i-a anunțat că au primit subiectele greșite. Foile de examen au fost anulate și elevii au primit un alt set de subiecte.

Șefa IȘJ Alba, Marcela Dărămuș, a confirmat pentru Alba24, problema apărută în timpul examenului de Bacalaureat de la „Inochenție Micu Clain” din Blaj. Aceasta a declarat că doar a doua pagină a subiectelor a fost dată greșit elevilor. ”A doua pagină, prima pagină a fost ok, problema s-a remediat și copiii au primit trei ore, din momentul în care au primit subiectul, conform metodologiei… Nu s-a întâmplat o tragedie așa de mare, s-a dat subiectul corect, dacă nu era subiectul corectat și remediat atunci era bai”, a declarat Marcela Dărămuș.

Întrebată cine se face vinovat pentru problema apărută, șefa IȘJ a declarat că responsabili sunt cei din comisia de la centrul de examen. ”Cel mai probabil eroarea s-a produs din grabă, pentru a aduce la timp subiectele”, a mai adăugat Dărămuș. De asemenea, aceasta a mai spus că timpul pierdut de elevi până la primirea subiectelor corecte, a fost mai mic de 50 de minute, dar nu a precizat cât a durat. În final, Dărămuș a mai declarat că la nivelul instituției pe care o conduce a fost deschisă o anchetă în acest caz.