Ministerul Educaţiei a publicat baremul de corectare pentru subiectele la matematică la simularea Evaluare Naţională 2019. Elevii de clasa a VII-a şi clasa a VIII-a au susţinut, marți, proba de matematică în cadrul Simulării Evaluării Naţionale 2019.

Elevi la scoalaFoto: Agerpres

Atât elevii de clasa VII-a, cât şi cei de clasa a VIII-a care au susţinut marţi proba de matematică la simularea la Evaluarea Naţională 2019 au primit trei subiecte, dintre care ultimul de geometrie. La clasa a VII-a primul subiect a avut mai multe cerinţe sub formă de test grilă. Roxana Goga, profesoara de matematică la Colegiul Naţional "Sf Sava" a rezolvat pentru HotNews subiectele de la matematică de la clasa a VII-a şi clasa a VIII-a. Profesoara a spus că pentru ambele clase exerciţiile sunt de dificultate medie.

VEZI AICI BAREMUL PENTRU MATEMATICĂ CLASA A VII-a

VEZI AICI SUBIECTE PENTRU SIMULAREA MATEMATICĂ EN 2019 CLASA A VII-a

VEZI AICI BAREMUL PENTRU MATEMATICĂ CLASA A VIII-a

VEZI AICI SUBIECTE PENTRU SIMULAREA MATEMATICĂ EN 2019 CLASA A VIII-a

CITEŞTE ŞI Rezolvarea subiectelor la matematică la simularea evaluării naționale, clasa a VII-a. Prof. Roxana Goga: „La geometrie trebuia să gândeşti mai mult”

CITEŞTE ŞI Rezolvarea subiectelor la matematică de la simularea evaluării naționale 2019, clasa a VIII-a. Prof. Roxana Goga: „Exerciţiile au avut dificultate medie”

Simulare Evaluare Naţională 2019. Miercuri va avea loc ultima probă de la simulare Evaluare Naţională 2019, probă susţinută de elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a care susţin proba de limba maternă. La fel ca celelalte probe, proba de începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele la simularea evaluării naționale. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Calendar simulare Evaluare Naţională 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!