Elevii de clasa a VIII-a care au susţinut marţi proba de matematică la simularea la Evaluarea Naţională 2019 au primit trei subiecte, dintre care ultimul de geometrie. Profesoara de matematică Roxana Goga de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" din Capitală a rezolvat pentru HotNews.ro subiectele primite marţi de elevii de clasa a VIII-a la matematică.

Rezolvare Clasa VIIIa 1Foto: Hotnews

Aceasta a spus că pentru subiectele de la clasa a VIII-a este destul de mult de calculat.

"Elevii de clasa a VIII-a au avut ceva de scris. Cred că unii s-au panicat. Nu au avut timp să termine subiectul III. În ansamblu, exerciţiile au avut dificultate medie, dar nu se lua pixul de pe hârtie până să termini. Per ansamblu, au fost bine concepute şi chiar frumoase aş putea să spun", a spus profesoara Roxana Goga pentru HotNews.ro.

Profesoara spune că subiectele pot fi rezolvate cu uşurinţă de profesori, dar elevii au nevoie de mai mult timp.

"Un profesor rezolvă rapid şi cu sufletul chinuit, dar un copil ? Ei au nevoie de timp pentru verificarea calculelor. Asta înseamnă cel puţin o jumătate de oră în plus", a mai spus profesoara.

IATĂ MAI JOS CUM SE REZOLVAU PROBLEMELE DE LA MATEMATICĂ:

VEDEŢI MAI JOS SUBIECTELE PRIMITE LA SIMULARE MATEMATICĂ CLASA A VIII-a:

Sursa foto: Ziarul Unirea

Calendar simulare Evaluare Naţională 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simulare evaluare națională 2019

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!