14 unități de învățământ vor fi închise joi și vineri în București din cauza epidemiei de gripă, a anunțat miercuri reprezentanta Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Marina Manea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Școlile și grădinițele din București care vor fi închise joi și vineri:

  • Școlile 162, 66, 195, 88, 70.
  • Grădinițelele 50, 47, 207, 4, 60, 229, Grădinița Scufița Roșie, Grădinița Albinuțele.
  • Complexul social de servicii Sf. Andrei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISMB, marţi au fost raportate în unităţile de învăţământ din Capitală 417 cazuri de gripă şi 2.046 cazuri de viroză.

"Noi am transmis obligaţia unităţilor de învăţământ de a dota toaletele elevilor cu materialele acestea de igienă. Avem cunoştinţe că în foarte multe unităţi de învăţământ s-a respectat această recomandare", a mai spus Maria Manea.

Inspectorul a explicat că în situaţia în care mediile elevilor nu sunt încheiate în unităţile de învăţământ unde cursurile vor fi suspendate, cadrele didactice vor lua măsurile necesare pentru a încheia situaţia şcolară a copiilor în semestrul al doilea.

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!