Condamnarea comunismului in Republica Moldova ar fi "o erezie". Verdictul a fost pronuntat de Vladimir Voronin, presedintele Partidului Comunistilor (PCRM), si vine la aproape o saptamana dupa ce presedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, a semnat un decret prin care a infiintat comisia pentru studierea si evaluarea comunismului. O asemenea atitudine este "jignitoare", a declarat Voronin, citat de Mediafax.

Demersul este o insulta la adresa "celor care au luptat impotriva fascismului", asa ca Guvernul "ar face mai bine sa pregateasca cea de a 65-a aniversare a infrangerii Germaniei naziste", a avertizat fostul lider de la Chisinau.

Dar infiintarea acestei comisii nu este singura veste proasta pe care Vladimir Voronin o primeste. Fostul presedinte a fost chemat vineri la Procuratura Generala, pentru a fi audiat, informeaza Unimedia.md. Vladimir Voronin a fost citat ca martor in contextul evenimentelor din 6-7 aprilie 2009. Patru tineri au murit in timpul protestelor de atunci de la Chisinau, iar zeci de oameni au fost raniti in urma confruntarilor cu politistii.