Smecherii bancomatelor au atacat si la Tübingen, orasul universitar si istoric de pe malul Neckarului. Sambata dimineata, un barbat de 41 de ani a alertat politia locala, dupa ce a observat ciudatenii la orificiul de insertie a cardului in bancomat. Politia a constatat ca bancomatul de langa Casa Maicutelor (Nonnenhaus) era manipulat.

In timpul cercetarilor, intre trecatorii si curiosii adunati la fata locului, politistilor le-a atras atentia un tanar de 20 de ani. La control, acesta n-avea nici act de identitate, nici nu vorbea deloc germana. Adresa o avea la un hotel din Tübingen. In camera de hotel, politia i-a gasit buletinul romanesc si piese electronice pentru manipularea bancomatelor.

Se presupune ca tanarul a venit din Romania in Germania special in acest scop. Tanarul retinut si-ar fi marturisit fapta, dupa cum declara politia. Duminica procuratura din Tübingen a emis mandat de arestare preventiva. Ancheta continua, pentru aflarea eventualilor capi ai retelei sau complici la furtul de pe carduri bancare.