Toata lumea ia banii de Craciun, portofelele sunt mai burdusite. Se conduce pe strazi ca la balamuc, in parcari n-ai loc sa arunci un ac. Magazinele gem de lume. Sa traiasca societatea de consum si noi pe langa ea. Pe langa noi, hotii de buzunare isi fac veacul intr-o veselie, lucreaza ca in plin sezon.

Marti dimineata, prin intermediul radioului local, Politia din Heilbronn dadea alerta la hotii de buzunare, dintre care „si din Romania”. Populatia din Baden-Wurttemberg era atentionata la aglomeratiile din magazine si din targurile traditionale de Craciun, unde hotii de portofele au mai inventat ceva.

„Fenta cu cirnatul” e noua practica pentru a abate atentia fraierilor si a-i usura de portofele.

Cirnatul cu mustar sau cu ketchup, insotit de bere sau vin fiert, e traditie in pietele si targurile de Craciun din Germania. Adaptandu-si metodele realitatii, smecherii in cautare de portofele cu carduri si bani, ataca cu artileria grea: mustarul pe revere.

Cirnatul cu mustar se vinde in targuri pe farfurioare de carton... hop, si l-am scapat pe haina trecatorului, in inghesuiala. Prevenitori, hotii incep sa-i curete cu un Tempo pe fraieri...de mustar si de portofel, profitand de deruta omului inghesuit si murdarit fara voie.

„Nevoia te face inventiv” spune un proverb german. Nevoia si ocazia Sarbatorilor sunt cadre operante si pentru hotii de buzunare. Daca nu vreti sa va jeliti maruntzeii si sa va petreceti Craciunul cu cereri de buletin, carnet de conducere si alte acte furate odata cu portofelul, aveti grija si la cirnat. Sau la mititel, dupa caz.