Treizeci si trei de romani, suspectati ca organizau jocuri de noroc ilegale in apropiere de Turnul Eiffel din Paris, au fost arestati marti dimineata, a transmis miercuri politia din Paris, citata de publicatia Paris-Normandie, potrivit Mediafax.

Printre cele 33 de persoane arestate, dintre care 11 in flagrant delict, 14 persoane sunt obiectul unei obligatii de parasire a teritoriului (OQTF). Nouasprezece dintre cei arestati au ramas in custodia politiei.

Perchezitii au fost de asemenea realizate la domiciliile situate la Argenteuil (Val d'Olse) si Bagnnolet (Seine-Saint-Denis) a doi dintre suspecti, arestati in cadrul acestei operatiuni care a mobilizat o suta de politisti.

Dispozitive de supraveghere, amplasate din aprilie, au stabilit prezenta zilnica a aproximativ 80 de cetateni din state estice care organizau jocuri de alba-neagra.

Supravegherea meselor de alba-neagra a permis anchetatorilor sa estimeze suma acumulata prin escrocherie la aproximativ 420.000 de euro anual, a transmis Directia de securitate locala din zona pariziana (DSPAP).