Cetateanul roman care se afla printre membrii echipajului navei ESTER-C sub pavilion britanic, capturata de pirati in largul apelor Camerunului, la data de 8 februarie, a fost eliberat, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE) intr-un comumicat transmis marti.

Potrivit MAE, cetateanul roman se afla in Lagos, starea de sanatate a acestuia este buna si urmeaza sa fie repatriat in perioada urmatoare.

Seful misiunii diplomatice a Romaniei la Abuja s-a deplasat la Lagos in vederea acordarii asistentei consulare necesare.

MAE, prin intermediul Ambasadelor Romaniei la Abuja, Moscova si Londra, a mentinut permanent contactul cu autoritatile locale/armatorul britanic, precum si cu misiunile diplomatice ale Federatiei Ruse in aceste capitale, precizeaza scomunicatul.

De asemenea, MAE s-a aflat in legatura cu Ambasadele Federatiei Ruse si Marii Britanii la Bucuresti, precum si cu familia cetateanului roman.

MAE a pastrat o discretie totala asupra cazului, tinand cont de faptul ca orice forma de publicitate in astfel de situatii poate afecta demersurile in curs, existand riscul de a pune in pericol siguranta cetateanului roman rapit, mai arata sursa citata.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice romane, este pregatit sa acorde, in continuare, asistenta si protectie consulara cetateanului roman, pe traseul de intoarcere in tara.