Concurs de selectie a unui creator de moda pentru proiectul Drumul modei: dialog peste granite, derulat de ICR

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 23 decembrie 2010, 13:09 Actualitate | Cultură


Proiectul Drumul modei: dialog peste granite (Fashion Road: Dialogue across Borders), derulat de ICR in perioada 2010–2012 are ca scop promovarea dialogului intercultural si a colaborarii internationale prin intermediul modei si va explora modul in care designerii de moda din Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie si Romania includ motive si elemente specifice identitatii nationale in lucrarile lor recente. Pentru realizarea proiectului ICR anunta lansarea concursului pentru selectarea unui tanar creator de moda roman.

Zece creatori de moda (cinci europeni si cinci armeni) vor participa la seminarii internationale si vor beneficia de rezidente in Armenia si in Europa. Fiecare designer armean va face echipa cu un participant european si, impreuna, vor colabora la crearea si producerea a patru tinute complete (inclusiv accesorii) pentru colectia generala a proiectului, incluzand in creatiile lor elemente specifice patrimoniului cultural din Armenia si din tarile europene. Colectiile designerilor (reunind in total 20 de tinute complete) vor fi prezentate intr-o expozitie itineranta organizata in Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie si Romania.
 
Drumul modei: dialog peste granite este un proiect organizat sub egida EUNIC (European Union National Institutes for Culture) de British Council, Goethe-Institut, Institutul Cultural Roman, Institutul Cultural Danez si Centrul Ceh in parteneriat cu Armenian Fashion Council. Proiectul este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul „Cultura 2007-2013”.
 
Institutul Cultural Roman cauta un designer aflat la inceput de cariera, creativ si ambitios, cu experienta in folosirea elementelor traditionale in creatia de moda, dornic sa lucreze cu designeri din alte tari si din medii culturale diferite.
 
Termenul limita pentru inscriere este 21 ianuarie 2011. In intervalul 22-31 ianuarie 2011, un juriu independent se va intruni pentru a analiza dosarele primite, iar rezultatul deliberarii va fi comunicat pe pagina de internet a Institutului Cultural Roman.
 
Potrivit ICR documentele necesare pentru inscriere sunt urmatoarele:
- Portofoliu artistic (minim 5 lucrari, in format PDF);
- CV in limba romana cu fotografie;
- Scurta scrisoare de motivație privind participarea la proiect (in limba engleza, maxim 200 de cuvinte).
 
Documentele enumerate vor fi trimise pana la data de 21 ianuarie 2011, ora 12 p.m., pe adresa de e-mail mihaela.ciobanu@icr.ro,
 
Criterii de selectie:

•    studii de specialitate;
•    minim 2 ani de experienta in domeniul creatiei vestimentare;
•    limba engleza: nivel intermediar, buna cunoastere a termenilor de specialitate;
•    valorificarea stilisticii din vestimentația tradiționala in interpretare contemporana;
•    disponibilitate de implicare in proiect de-a lungul desfașurarii sale.
 
Pot constitui avantaje:
•    buna cunoastere si intelegere a evolutiei si a tendintelor din moda internaționala și locala;
•    experienta internationala;
•    participarea la concursuri, prezentari, festivaluri de moda;
•    bune abilitati de prezentare si vorbit in public;
•    dorinta de a lucra in echipa si de a invata de la ceilalti participanti la proiect;
•    abilitati IT elementare si de comunicare eficienta prin e-mail si prin intermediul retelelor sociale electronice.
 
Beneficii pentru designer roman:
·         lucru in echipa cu designer armean si participare la seminarii internationale;
·         rezidente in Armenia si Romania;
·         acoperirea costurilor de productie (materiale, accesorii etc.) pentru colectia formata din 4 tinute complete create de echipa de doi designeri;
·         participarea la o expozitie internationala itinerata in 5 capitale;
·         acoperirea costurilor de deplasare (bilete de avion, cazare etc.).Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

634 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by