Soprana Elena Dima-Toroiman, s-a stins din viata, joi, 9 decembrie, la varsta de 84 de ani, informeaza un comunicat al Operei Nationale Bucuresti. Cei care doresc sa ii aduca un ultim omagiu sopranei sunt asteptati sambata, 11 decembrie, incepand cu ora 9.30, la Opera Nationala Bucuresti unde va fi depus corpul neinsufletit, urmand ca in jurul orei 12.00 sa inceapa slujba la capela Cimitirului Bellu.

Elena Dima-ToroimanFoto: Opera Nationala Bucuresti

Soprana Elena Dima Toroiman a făcut parte din generaţia de aur a teatrului liric romanesc, sustinand alaturi de mari artisti cele mai importante roluri ale repertoriului de opera. De-a lungul carierei la Opera Nationala Bucuresti a dat viata unor partituri precum Amelia din "Un ballo in maschera", Aida din opera omonima (de Giuseppe Verdi), dar si roluri din repertoriul francez si cel german. A cantat alaturi de mari nume ale scenei lirice romanesti ca Zenaida Pally, Valentin Loghin, Dan Iordachescu, Victoria Bezetti, Elena Cernei, Octavian Naghiu, Octav Enigarescu, Cornel Stavru si multi altii.

Conducerea si intregul colectiv al Operei Nationale Bucuresti regreta profund disparitia artistei si transmit condoleante familiei.