Duminica 18 aprilie de la ora 17, in sala Scoartelor din Palatul Mogosoaia, vor rasuna creatii muzicale romanesti semnate de Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Gheorghe Ucenescu, precum si din Codex Caioni. Publicul meloman este invitat sa parcurga aceasta calatorie sonora in istorie alaturi de formatia vocal-instrumentala de muzica veche Anton Pann, condusa de Constantin Raileanu.

Concertul se inscrie in cadrul Stagiunii "Muzica la Palatele Brancovenesti", edita a II a, eveniment organizat de Centrul Cultural Palatele Brancovenesti.

Ansamblul Anton Pann, a fost infiintat in anul 2004, iar pana in prezent s-a ocupat de redescoperirea, repunerea in valoare a muzicilor romanesti din secolele al XVIII lea si al XIX lea. A sustinut zeci de concerte si a reusit editarea a patru compact discuri:

"Kalofonica", "Zaharicale", "Colinde" si "De la lume adunate si iarasi la lume date".

Pentru concertele de la Palatul Mogosoaia, optional se asigura transport de la Piata Chibrit, statia de metrou 1 mai, pretul unei calatorii dus-intors fiind de 6 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16.

Intrarea la concerte este libera.