Filmul “Filantropica” (2002), unul dintre acele filme remarcabile care fac dovada talentului “nepereche” al neuitatului actor Gheorghe Dinicã va fi proiectat pentru publicul italian lLuni, 14 decembrie 2009, incepand cu orele 18,00 in Sala de conferinte a Accademia di Romania din Roma.

Comedie cu umor negru, cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului roman Nae Caranfil va cuceri negresit publicul italian la fel cum a cucerit si publicul din Romania. Este un omagiu adus maestrului Gheorghe Dinica.

Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, Gheorghe Dinica a jucat pe toate scenele marilor teatre din Bucuresti si din tara si ramane un actor de onoare al teatrului romanesc. Pentru rolul de print interpretat in filmul “Filantropica” a fost distins cu premiul special al Uniunii Cineastilor din Romania.

Filmul este subtitrat in limba italianã, iar proiectia va fi precedatã de un medalion dedicat actorului dispãrut, medalion realizat de criticul de film Veronica Lazãr.