Centrul National al Dansului - Bucuresti (CNDB) anunta lansarea programului Sanbata sonora. Lansarea va avea loc la sediul CNDB, in data de 28 martie, de la ora 20.00.

Sanbata sonora este un program de initiere in sound art, radio art si muzica contemporana / teme, portrete, carte blanche / 6 sesiuni de listening de 90’ / 1 workshop de sound art / 1 performance

Sanbata sonora se bucura de participarea artistului radio Julien Trambouze (Franta), a autorului de sound art Henning Lundkvist (Suedia) si a lui Octav Avramescu, un ascultator pasionat.

Potrivit CNDB, Sanbata sonora este un loc de experimentare auditiva, un hol de trecere spre locuri, unde poate fi vorba de alt fel de structura, context, atitudine, pozitie, istorie, curiozitate, liniste sau concentrare.

"Vrem sa deschidem usi si nu doar sa avem dreptate, sa vedem ce incredere avem in gusturi, dar sa raminem reci, sa ne aventuram in academisme ca sa ne intoarcem mai limpezi la experiment, sa ne contrazicem prin entuziasm si sa provocam raspunsuri.

Vrem sa ne imaginam ca intr-o zi s-ar putea crea un laborator de cercetare acustica si muzicala, un radio experimental, o clasa de sound art la vreo scoala, inca o scena pentru muzica noua romaneasca," declara Anamaria Pravicencu, coordonatorul programului.

Evenimentele Sanbata sonora vor avea loc dupa urmatorul calendar:

28 martie – lansare / prezentare / extrase din programarea de ansamblu

11 aprilie – arteradio.fr

25 aprilie – Otomo Yoshihide (portret)

9 mai – carte blanche Octav Avramescu (muzica contemporana)

23 mai – carte blanche Julien Trambouze (radio art)

13 iunie – carte blanche Henning Lundkvist (sound art)

15-17 iunie – atelier de sound art cu Henning Lundkvist

27 iunie – live performance (de precizat)

Sanbata sonora este un program al Centrului National al Dansului - Bucuresti realizat in parteneriat cu asociatia “Jumatatea plina”.