Bookfest, Salonul Cartii din Bucuresti, cel mai mare si mai cunoscut targ de carte din Romania, si-a deschis portile. La editia din acest an a targului de carte peste 160 de edituri si aproximativ 50.000 titluri sunt prezentate vizitatorilor in pavilioanele Complexului Expozitional Romexpo, iar spatiul special amenajat pentru divertisment ii asteapta cu concerte live, proiectii de filme si evenimente speciale. Potrivit organizatorilor, vor sustine concerte Ada Milea, Kumm, Luna amara, Fara zahar si Travka, cinefilii vor putea viziona ecranizari celebre, iar copiii vor avea un spatiu de joaca amenajat special pentru ei.

In seara zilei de joi, 5 iunie, incepand cu ora 17:00, in cadrul Bookfest va avea loc festivitatea de decernare a Premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania, ceremonie care va fi apoi prezentata pe postul national de televiziune.

Editurile au anuntat un program intens de lansari, dezbateri, sesiuni de autografe, intalniri cu scriitori celebri, artisti consacrati si vedete de televiziune.

Anul acesta, intrarea la Bookfest este gratuita prin achizitionarea unei carti din pretul careia se va scadea integral valoarea biletului de intrare. Grigore Arsene, Presedinte AER: ”Speram ca si in acest an numarul de vizitatori sa depaseasca asteptarile noastre, speram de asemenea sa vedem mult public tanar la Bookfest 2008. Publicul bucurestean are nevoie de un eveniment cultural de o asemenea anvergura si credem ca investitia de suflet si energia pusa in organizarea lui isi vor arata roadele.”

Editia din acest an a Bookfest vine in intampinarea tinerilor care isi petrec majoritatea timpului pe internet, www.clubulbookfest.ro fiind mesajul Bookfest catre acestia. “Intra pe site, alege-ti o carte si caut-o la Bookfest. Convinge-ti prietenii sa citeasca aceeasi carte, discutati-o impreuna si posteaza discutia pe website. Cea mai ingenioasa interpretare va fi premiata.”

Campania de comunicare adresata cu precadere tinerilor va avea si componente de comunicare neconventionala: postere si carti cu povestiri incepute, insa neterminate, au fost raspandite in tot orasul, lasand tinerii sa-si puna imaginatia la contributie si sa gaseasca ei continuarea povestirii. Mesajul: Raspunsul povestirilor neterminate il gasiti la Bookfest.

Bookfest este un proiect initiat de membrii A.E.R. (Asociatia Editorilor din Romania). Asociatia Editorilor din Romania a fost fondata in 1991 si este principala asociatie profesionala a editorilor de carte din Romania, care reuneste editori din toate domeniile de interes cultural.