Dupa Razvan Mazilu si Mihai Mihalcea, coregraful Brynjar Bandlien este cel de-al treilea artist invitat in cadrul proiectul „Amprenta”, in luna iunie. "Amprenta” coregrafului Brynjar Bandlien sta sub semnul „Zilelor strimbe” - dupa cum se numeste proiectul sau artistic.

„Cind mi s-a cerut sa devin curator al ultimelor trei saptamani ale stagiunii CNDB, primul meu impuls a fost sa ma asez si sa creez o lista cu oameni care ma inspira, ma influenteaza si pe care gasesc ca este important sa-i prezint aici, in Romania.

Ce m-a surprins apoi, cand am vazut lista, a fost ca acesti oamenii sint toti americani de origine, dar traiesc in Europa si au o identitate ”strimba”. Dar nu acesta este motivul pentru care apar in lista mea – nu pentru ca piesele lor trateaza subiecte ”strimbe” – ci mai degraba pentru ca ei sunt racordati vremurilor pe care le traiesc si sunt deschisi curentelor ce strabat Europa si Romania", spune Brynjar Bandlien .

Proiectul curatorial „Amprenta” presupune acordarea unui mandat curatorial unui numar de sase coregrafi independenti, invitati sa conceapa si sa organizeze cite trei saptamini din stagiunea de spectacole a CNDB. Implicarea coregrafilor independenti in programul CNDB este poate echivalentul „artistilor asociati”, sistem practicat in multe institutii de dans din Europa, care raspunde unei nevoi de descentralizare a viziunii si diversificare a continutului curatorial, in conditiile in care identitatea CNDB s-a caracterizat, programatic si de la bun inceput, tocmai prin accesul liber al tuturor artistilor, diversitatea estetica si pluralismul discursurilor artistice.

Artistii invitati sint coregrafi consacrati despre care publicul are inca o imagine fragmentara sau poate incompleta. Prin punerea intr-un context unitar si adecvat, „Amprenta” participa la crearea unor repere culturale.