Teatrul National din Bucuresti prezinta in premiera spectacolul cu piesa "Complexul Romaniei" de Mihaela Michailov, vineri, la Sala Atelier a TNB. Piesa Mihaelei Michailov a fost desemnata de Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) cea mai buna piesa a anului 2006. Complexul Romania este o radiografie a societatii in care acceptam sa traim. Conform site-ului oficial al TNB "Complexul Romania este o piesa despre noi, cei care am fost facuti pionieri, dar nu am ajuns utecisti, cei care am fost educati cu: frica, minciuni si stereotipuri. Cei care ne-am trezit brusc intr-o lume asa zis libera, dar in care nu ne-am mai gasit repere, cei care am plecat sau am fost tentati sa plecam cat mai departe pentru a ne regasi".

„Un spectacol puzzle in care sunt surprinse cateva destine fragmentate, in care vocea actorilor se confunda uneori cu cea a personajelor, in care spectatorii sunt integrati in dispozitivul scenic", a declarat regizoarea Alexandra Badea.

Din distributia spectacolului fac parte actorii Razvan Oprea si Diana Dumbrava, alaturi de care vor mai juca Raluca Zamfirescu, Eduard Adam, Ioan Andrei Ionescu, Carmen Ungureanu si Mihai Calota. Scenografia apartine Lilianei Cenean.

Autoarea piesei este absolventa a Facultatii de Litere - Universitatea Bucuresti, a unui master in scriere dramatica sustinut la UNATC si, din septembrie 2004, este membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru - sectia romana. Pretul unui bilet la premiera de vineri costa intre 12 si 28 lei, informeaza site-ul TNB.